Archiv článků
   za měsíc listopad 2015

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Zastupitelé budou hlasovat pomocí aplikace na tabletu

Od prosincového zasedání zastupitelstva má dojít k zásadní změně v systému hlasování, a to takovému, že namísto zvednutím ruky se bude hlasovat stisknutím tlačítka na tabletu. Změnu musí ještě schválit zastupitelé.


Odborná studie potvrdila, že CZT v Blansku bude za tři roky nejvýhodnější

Centrální zásobování teplem (CZT) versus odpojení od teplárenské soustavy a přechod k individuálnímu zdroji tepla. Jde o poměrně dost diskutované, a v Blansku navíc aktuální téma. V roce 2018 bude totiž splacena investice do rekonstrukce a modernizace systému CZT, která proběhla před třinácti lety. Vedení města proto nechalo vypracovat na toto téma technicko-ekonomickou studii.


Kdo je vidět, vyhrává

Ilustrační foto k článku: Kdo je vidět, vyhrává

Přijďte se 20. listopadu 2015 přesvědčit, jak vás mohou ochránit reflexní prvky. Akci zaměřenou na zvyšování viditelnosti chodců a cyklistů v dopravě pro vás připravila Policie ČR a odbor vnitřních věcí s dalšími partnery.



Jaké jsou podmínky kácení dřevin rostoucích mimo les

V těchto dnech začínají na Odboru životního prostředí Městského úřadu Blansko přibývat žádosti o povolení ke kácení dřevin rostoucích mimo les, které jsou neklamným znamením, že nastává období vegetačního klidu dřevin, které obecně trvá od počátku listopadu do konce března následujícího roku.


Oznámení o zahájení nebo ukončení provozování živnosti v provozovně

Dle zákona o živnostenském podnikání se provozovnou rozumí prostor, v němž je živnost provozována. Živnostenské kontroly, které jsou prováděny pracovníky oddělení kontroly a správního řízení odboru Obecní živnostenský úřad Městského úřadu Blansko, odhalují často nedostatky – resp. správní delikty, kterých se podnikatel dopustí tím, že neoznámí zahájení, nebo ukončení provozování živnosti v provozovně.




Výměna parkovacích průkazů v souvislosti s výměnou průkazů osob se zdravotním postižením (ZTP a ZTP/P)

Ilustrační foto k článku: Výměna parkovacích průkazů v souvislosti s výměnou průkazů osob se zdravotním postižením (ZTP a ZTP/P)

Od 01.04.2015 zahájila kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR výměnu všech typů průkazů TP, ZTP a ZTP/P. Výměna se týká jak starších typů průkazů mimořádných výhod (vydávané v minulosti obecními úřady s rozšířenou působností), tak dočasných průkazů osob se zdravotním postižením. Tato výměna potrvá do konce letošního roku.


Aktuální uzavírky místních komunikací

V současné době byly zahájeny stavební práce na opravě části místní komunikace Olešná-Hořice. Důvodem je oprava krajnice a zesílení povrchu vozovky. Do konce listopadu potrvá i oprava části místní komunikace na ulici Nádražní v Blansku.




Jaké jsou podmínky náhradní rodinné péče

Výchova dětí a péče o jejich příznivý vývoj je především právem a povinností obou rodičů. Ne všichni rodiče se však chtějí nebo mohou o své děti starat. V situacích, kdy děti nemohou z nejrůznějších důvodů vyrůstat v harmonickém prostředí vlastní rodiny, je třeba hledat optimální formu náhradní rodinné péče.