Archiv článků
   za měsíc leden 2016

Kategorie: tiskové zprávy  

 




Oběti kriminality a domácího násilí se mohou obrátit na novou telefonní linku

Bílý kruh bezpečí, z. s. uvedl do provozu novou Linku pomoci obětem kriminality a domácího násilí, která má celoevropské harmonizované číslo 116 006. Na tuto linku se může obrátit každý, kdo se cítí být obětí trestného činu a různých forem násilí včetně násilí domácího, nebo se stal jeho svědkem. Pracuje nonstop, je bezplatná a poskytuje diskrétně odborné rady.


Finanční úřad rozšíří v závěru ledna svoje úřední hodiny

V období od 22. ledna do 2. února 2016 lze využít rozšíření úředních hodin všech územních pracovišť finančního úřadu pro Jihomoravský kraj za účelem osobního podání daňového přiznání k dani z nemovitých věcí.


Svůj kotel můžete vyměnit za nový v rámci kotlíkové dotace

Jihomoravský kraj vyzval k předkládání žádostí o finanční podporu na dílčí projekty fyzických osob v rámci Dotačního programu na výměnu kotlů v Jihomoravském kraji. Cílem tohoto dotačního titulu je snížení emisí z lokálního vytápění domácností prostřednictvím výměny stávajících kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech za nové nízkoemisní zdroje.




Canisterapie Nemocnice Blansko má nového partnera

Canisterapie, tedy léčebný kontakt psa na člověka, v blanenské nemocnici úspěšně funguje více než rok a stala se již nedílnou součástí rehabilitace u dlouhodobě ležících pacientů oddělení následné péče.