Archiv článků
   za měsíc březen 2016

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Jana Fadrná představuje odbor sociálních věcí

Ilustrační foto k článku: Jana Fadrná představuje odbor sociálních věcí

Na základě připomínek z Otázek a odpovědí na blanenském webu se vrátíme v rámci mini seriálu k průběžnému představení jednotlivých odborů Městského úřadu Blansko. Mnohé z nich jsou občanům velmi dobře známé, s jinými se setkávají méně. Náplň odboru sociálních věcí popsala jeho vedoucí Jana Fadrná.


Vyhněte se dluhům za poplatek ze psů

Plátcem poplatku ze psů je každý držitel psa a poplatek odvádí obci příslušné podle trvalého pobytu držitele psa (poplatek se neplatí tam, kde se fyzicky pes nachází).



Novela silničního zákona přinesla několik změn

Nošení reflexních prvků u chodců za snížené viditelnosti, právo policie nepustit na silnici auto se závažnou technickou závadou nebo nová pravidla pro pohyb vozítek segway. To jsou některé změny novely silničního zákona, které vešly v platnost dne 20. února 2016.


Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na půjčku ze Státního fondu rozvoje bydlení

Město Blansko v zájmu zlepšení úrovně bydlení, životního prostředí a vzhledu města poskytuje účelové půjčky, na obnovu, opravy a modernizace bytového fondu a rodinných domů. Nyní také mohou občané touto půjčkou dofinancovat tzv. „kotlíkové dotace“, které přiděluje Jihomoravský kraj.


Na blanenské radnici zavlaje černý prapor

Město Blansko se připojuje k výzvě hejtmana Milana Haška a stejně jako Jihomoravský kraj dnes vyvěsí černý prapor k vyjádření soustrasti pozůstalým po bombových útocích v Bruselu, kde na letišti a v metru zůstali mrtví a zranění.



V Blansku přibude pět nových autobusových zastávek

Ilustrační foto k článku: V Blansku přibude pět nových autobusových zastávek

Město Blansko vypsalo zakázku malého rozsahu na vybudování pěti kusů nových přístřešků autobusových zastávek totožného typu, jako je autobusová zastávka před Střední školou technickou a gastronomickou Blansko.



Svoz komunálního odpadu ve svátky 25. a 28.03.2016

Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ odpadové hospodářství, s.r.o. proběhne svoz zbytkového komunálního odpadu od občanů i ve svátky a to v pátek 25.03.2016 i v pondělí 28.03.2016. To znamená, že proběhne svoz ve svátky a je zapotřebí zabezpečit vystavení popelnic jako v běžném termínu svozu a umožnit i svoz z kontejnerových stání.



Střípky ze zastupitelstva

Přinášíme komentovaná usnesení ze zastupitelstva. Tentokrát z 15. března, kdy se konalo v pořadí 8. zasedání Zastupitelstva města Blanska.



Na Linku důvěry Blansko se mohou obracet lidé z celé republiky

Ilustrační foto k článku: Na Linku důvěry Blansko se mohou obracet lidé z celé republiky

Oblastní charita Blansko je jednou z organizačních jednotek Diecézní charity Brno a dlouhodobě se věnuje krizové pomoci při mimořádných událostech nebo poskytuje pomoc lidem v nouzové situace. Koordinační roli v krizové pomoci sehrává především Linka důvěry Blansko.



Petra Skotáková představuje odbor školství, kultury, mládeže a tělovýchovy

Ilustrační foto k článku: Petra Skotáková představuje odbor školství, kultury, mládeže a tělovýchovy

Na základě připomínek z Otázek a odpovědí na blanenském webu se vrátíme v rámci mini seriálu k průběžnému představení jednotlivých odborů Městského úřadu Blansko. Mnohé z nich jsou občanům velmi dobře známé, s jinými se setkávají méně. Náplň odboru školství, kultury, mládeže a tělovýchovy popsala jeho vedoucí Petra Skotáková.


V Blansku bude do léta omezen provoz

Ilustrační foto k článku: V Blansku bude do léta omezen provoz

Rekonstrukcí inženýrských sítí a některých komunikací ve městě bude do značné míry omezen silniční provoz i obslužnost některých komunikací. Práce na některých komunikacích byly zahájeny již začátkem března, hotovo má být do konce července.


Město finančně pomohlo válečným veteránům

Ilustrační foto k článku: Město finančně pomohlo válečným veteránům

Rada města Blanska schválila svým 33. usnesením na 30. zasedání rady poskytnutí finančního daru válečným veteránkám 2. světové války ve výši 1.000 Kč.


V příštím roce se Blansko dočká nového autobusového nádraží

Ilustrační foto k článku: V příštím roce se Blansko dočká nového autobusového nádraží

Starosta Ivo Polák zahájil jednání s majitelem autobusového nádraží v Blansku ohledně jeho rekonstrukce. Obě strany schůzky jsou ve vzájemné shodě. Podle předběžného harmonogramu prací by měla realizace této akce proběhnout už v přístím roce. V říjnu 2017 by se tak Blanenští mohli těšit na moderní nádraží splňující veškeré standardy a požadavky na komfort a pohodlí cestujících.



Starosta informuje o investičních akcích ve městě

Ilustrační foto k článku: Starosta informuje o investičních akcích ve městě

Kromě dvou zásadních investičních akcí ve městě, kterými jsou vybudování parkoviště u Nemocnice Blansko a úprava nově vzniklého prostranství po hotelu Dukla, se letos připravuje i rekonstrukce několika komunikací ve městě. Rekonstrukce se tak dočkají i ulice K. H. Máchy a Těchovská, které jsou v havarijním stavu.


Pozvánka na 8. zasedání zastupitelstva

8. zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 15.03.2016 v 15:30 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1, Blansko. Zasedání zastupitelstva je přístupné veřejnosti.



Město zahájilo výběr zhotovitele stavby „Blansko – ulice Zahradní, parkovací boxy a parkoviště nad nemocnicí“

Dne 02.03.2016 zahájilo Město Blansko zadávací řízení na výběr zhotovitele této dlouho očekávané a potřebné investiční akce s kapacitou 138 parkovacích míst, jejíž příprava byla mnoho let odkládána z důvodu nevyřešených majetkových poměrů v těchto místech.