Archiv článků
   za měsíc duben 2016

Kategorie: ostatní  

 


Zubní pohotovost v květnu 2016

Služba je sloužena od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je služba zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.



Živá paměť města přinese příběh rodu Ježků

Ilustrační foto k článku: Živá paměť města přinese příběh rodu Ježků

V blanenském kině se v pátek 27. května 2016 v podvečer uskuteční nejen Slavnostní shromáždění u příležitosti 880. výročí první zmínky o Blansku, ale také premiéra dalšího filmového dokumentu studia Audiovisual, která představí divákům jednu polozapomenutou kapitolu blanenské historie věnovanou podnikatelskému rodu Ježků.


Dětské hřiště na Palavě dostane novou trojvěžovou sestavu

Ilustrační foto k článku: Dětské hřiště na Palavě dostane novou trojvěžovou sestavu

Po odstraněném nevyhovujícím herním prvku na dětském hřišti Palava bude instalován nový prvek. Jde o herní multifunkční trojvěžovou sestavu, která je certifikována a splňuje veškerá kritéria stanovená platnými normami a předpisy EU a ČR (ČSN EN 1176). Herní sestava je určena pro děti od 3 let.


Z redakční pošty: Mladí rybáři uklidili Svitavu

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Mladí rybáři uklidili Svitavu

Rybářský kroužek, to není jen nauka o rybách, vodních rostlinách a živočiších. Je to i nauka o ochraně životního prostředí. Mladí rybáři v Blansku se tak již nemohli dívat na to, co dokáží lidé vyhodit do přírody, do řeky a kolem cyklostezky, která lemuje řeku Svitavu.


Změny zákonů zdraží od roku 2017 vodné a stočné

Ilustrační foto k článku: Změny zákonů zdraží od roku 2017 vodné a stočné

V rámci Světového dne vody se v Boskovicích 18. března 2016 uskutečnilo tradiční setkání zástupců obcí a vodohospodářů. Letos se zaměřilo hlavně na dopady vyšších poplatků za podzemní a odpadní vody.


Vedení města ocenilo nejlepší blanenské učitele

Ilustrační foto k článku: Vedení města ocenilo nejlepší blanenské učitele

Ředitelé blanenských základních škol navrhují ze svých řad nejlepší pedagogické pracovníky, kteří jsou tradičně přijímáni vedením města u příležitosti Dne učitelů. I letos tomu nebylo jinak. Sedm vybraných učitelek a jednu vychovatelku školní družiny uvítal starosta Ivo Polák společně s místostarostou Jiřím Crhou.