Archiv článků
   za měsíc červen 2016

Kategorie: sport  

 


Moravský UltraMaraton odstartuje přesně za týden

Ilustrační foto k článku: Moravský UltraMaraton odstartuje přesně za týden

V úterý 5. července 2016 před halou ASK na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka potřetí zazní výstřel, který odstartuje Blanenskou etapu 24. ročníku závodu Moravský UltraMaraton. Tato je zařazena mimo jiné i do Okresní běžecké ligy. Po absolvování 43 kilometrů dlouhé trasy má cíl v Lomnici u Tišnova.


Z redakční pošty: Za futsalem do Maďarska

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Za futsalem do Maďarska

Blanenské futsalové družstvo z Kolpingovy rodiny se zúčastnilo mezinárodního turnaje v maďarském městě Érsekvadkert. Blanenským se sice podařilo zvítězit pouze v jednom z šesti odehraných zápasů, radost ze hry a nové zážitky však byly rozhodující, a maďarská mise tak splnila svůj účel.


FK Blansko změří síly se Zbrojovkou Brno

V sobotu 25. června 2016 sehraje A tým FK Blansko, vítěz letošního ročníku divize D a postupující do Moravskoslezské fotbalové ligy, přátelské utkání s prvoligovou Zbrojovkou Brno, pro níž to bude první přípravné utkání v rámci letní přípravy pod vedením nového trenéra Svatopluka Habance. Zbrojovka se v uplynulé sezóně Synot ligy umístila na 6. místě prvoligové tabulky. Zápas se hraje od 17:30 hodin na stadionu na Údolní v Blansku.



Nejcennější trofej si z Krabičkova memoriálu odvezlo družstvo z Polska

Ilustrační foto k článku: Nejcennější trofej si z Krabičkova memoriálu odvezlo družstvo z Polska

33. ročník Mezinárodního fotbalového turnaje mládeže Memoriál Miroslava Krabičky se odehrál na hřišti ASK Blansko v sobotu 18. června. Finálové utkání turnaje mezi sebou sehrála dvě družstva z polského partnerského města Miedz Legnica a Konfeks Legnica. Po výhře 5:2 si nejcennější trofej domů nakonec odvezla Miedz Legnica. Třetí příčku obsadil Tišnov. Domácí družstvo FK Blansko se umístilo po výhře 5:1 nad družstvem z Rosic na 5. místě.


FK Blansko se připravuje na hru ve třetí lize

Ilustrační foto k článku: FK Blansko se připravuje na hru ve třetí lize

FK Blansko se podařil malý zázrak, když porazilo Polnou 3:1 a o bod uhájilo vítězství v divizi D. Na páteční utkání dorazilo téměř 1 100 diváků, kteří si užili skvělý fotbal a pověstné laškování Petra Švancary s rozhodčími. Ten však v FK Blansko končí, jeho dalším působištěm se totiž stane Tišnov. Aktualizováno: 20.06.2016.


Z redakční pošty: Dětský den s rybáři

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Dětský den s rybáři

Dětský den s rybáři na sádkách ve Sloupečníku se uskutečnil v sobotu 11. června pod záštitou místostarosty Jiřího Crhy, výboru Moravského rybářského svazu v Blansku, a pod vedením předsedy Martina Skláře. Cestu mezi rybáře si v tento den našlo sto sedm dětí s rodiči.



Změna termínu. Zápas o titul sehraje FK Blansko již v pátek

Fotbalový zápas s týmem Slavoj Polná sehraje FK Blansko již v pátek od 17:30 hodin na hřišti na ul. Údolní. Jde o rozhodující utkání o titul v Moravskoslezské divizi, skupiny D. Na změně termínu zápasu posledního kola sezony se dohodly kluby.


Z redakční pošty: Přípravu Českého baseballového poháru U8, Morava v Blansku neovlivnily ani vydatné deště

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Přípravu Českého baseballového poháru U8, Morava v Blansku neovlivnily ani vydatné deště

Baseballové hřiště v Blansku se pořadatelům Českého baseballového poháru U8, Morava podařilo připravit i přes nepřízeň počasí na výbornou. Postup do semifinále ze základních skupin si vybojovali favorité. Draci, Třebíč a domácí Olympia. Turnaj ukázal, že už v kategorii U8 se hraje atraktivní a kvalitní baseball.


Pozvánka na baseballový SUPERCUP

Tento pátek zajíždí naši nadějní baseballisté z kategorie U10 do Prahy, kde se v areálu pražského TEMPA zúčastní ve dnech 3. až 5. června 2016 celorepublikového finále mezinárodního turnaje SUPERCUP, kam se kvalifikovali z moravské oblasti. Vůbec největší turnaj této kategorie v Evropě se odehraje před kamerami České televize.