Archiv článků
   za měsíc červenec 2016

Kategorie: ostatní  

 


Přepojování vodojemu zakalí vodu pro Písečnou

Ve čtvrtek 21.07.2016 od 18:00 hodin do pátku 7:00 hodin bude VAS Boskovice provádět přepojování na vodojemu Blansko, Podlesí, který zásobuje sídliště Písečná. Během prací je určité riziko vzniku zákalu ve vodovodní síti. Průběžně bude prováděno odkalování sítě až do stabilizování stavu kvality vody. Nepředpokládá se výpadek v zásobování. (Rostislav Pijáček, mistr provozu vodovodů Blansko)


Blanenské Gulášobraní podruhé ovládli Vařmeni

Ilustrační foto k článku: Blanenské Gulášobraní podruhé ovládli Vařmeni

Na štítku putovního poháru pro vítěze soutěže v přípravě nejlepšího kotlíkového guláše letos přibudou Vařmeni. Podařilo se jim totiž obhájit první příčku z roku 2014. Loni obsadili druhé místo. I přes nepřízeň počasí na akci přišly stovky diváků, velkým lákadlem letošního ročníku byla i účast Marcela Ihnačáka, ten také zasedl do čela poroty.


U Balcarky lze pozorovat motýly

Prázdninová akce pro milovníky přírody a hlavně motýlů proběhne v sobotu 23. července od 10 hodin, sraz je na parkovišti jeskyně Balcarka o Ostrova u Macochy. Exkurze s odborníky na motýly panem Dvořákem  Hrnčířem je zdarma.


ZŠ Erbenova letos slaví 60 let od založení

Ilustrační foto k článku: ZŠ Erbenova letos slaví 60 let od založení

Při této příležitosti byli osloveni žáci a žákyně školy, aby se podíleli na oslavách. Děti tak ve výtvarné a literární soutěži ztvárnily své zážitky ze školních lavic i zajímavých aktivit.


Z redakční pošty: Křížem krážem Blanska

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Křížem krážem Blanska

V neděli 15. května 2016 na Den rodin proběhla v Domě dětí a mládeže Blansko akce pro veřejnost Křížem krážem Blanska za finanční podpory města Blansko. Cílem akce byla podpora rodin při společném trávení volného času.


Z redakční pošty: Výměnný pobyt českých a rakouských žáků

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Výměnný pobyt českých a rakouských žáků

Letos se opět uskutečnil výměnný pobyt žáků ZŠ Blansko, Erbenova 13 a rakouských žáků z Mürzzuschlagu. Nejprve od 8. do 10. června 2016 vycestovali naši žáci. V tomto roce se akce zúčastnili žáci IX. A, IX. B a několik žáků osmého ročníku.