Archiv článků
   za měsíc srpen 2016

Kategorie: sport  

 



Z redakční pošty: V Blansku se bude hrát baseballová extraliga

V pátek a v sobotu muži Olympie Blansko odehráli na Strawberry Field klíčové zápasy proti týmu Klasik Frýdek-Místek o postup do extraligy. Po vítězstvích 10:0 a 5:2 je tak jasné, že Blansko postupuje do extraligové soutěže.


Z redakční pošty: Letní camp Olympie Blansko byl přípravou na mistrovství republiky

Ilustrační foto k článku: Z redakční pošty: Letní camp Olympie Blansko byl přípravou na mistrovství republiky

Již pětadvacátým rokem pořádal blanenský baseballový a softbalový klub Olympia Blansko oblíbený příměstský tábor, který je určen pro všechny děti od 5 do 15 let z Blanska a blízkého okolí, které mají chuť strávit jeden prázdninový týden s lapačkou v ruce a které se chtějí naučit něčemu novému v krásném prostředí baseballového hřiště na „Jahodovém poli“ v příjemné přátelské atmosféře všech malých i velkých příznivců blanenského baseballu.


Blansko fandí Kamilovi. Bude reprezentovat Českou republiku na paralympiádě v Riu

Ilustrační foto k článku: Blansko fandí Kamilovi. Bude reprezentovat Českou republiku na paralympiádě v Riu

Dnes odpoledne se blanenský starosta Ivo Polák společně s místostarostou Jiřím Crhou setkal s Kamilem Vašíčkem, jedním ze čtyřiadvaceti nejúspěšnějších hráčů ve sportovní disciplíně boccia z celého světa. V doprovodu asistentky a svého otce odlétá 1. září na tři týdny do brazilského Rio de Janeira, aby se pokusil dosáhnout na některou z medailí.


Vašek Kolář doma obhájil titul mistra světa. Třetí v pořadí

Ilustrační foto k článku: Vašek Kolář doma obhájil titul mistra světa. Třetí v pořadí

Necelé dvě stovky závodníků z dvanácti zemí světa se zúčastnily Mistrovství světa v biketrialu 2016, které proběhlo ve dnech 8.–13. srpna na blanenské Palavě. Třiatřicet závodníků hájilo barvy České republiky, přímo z Blanska jeli tři jezdci: Vašek Kolář, Martin Kakáč a Vašek Gryc.





Druhé závody Mistrovství světa v biketrialu 2016 odstartují v pátek po dvoudenní přestávce

Ilustrační foto k článku: Druhé závody Mistrovství světa v biketrialu 2016 odstartují v pátek po dvoudenní přestávce

Palava se již v neděli proměnila na kemp a nedalekým lesem se po kamenech proháněli už sedmiletí jezdci na kolech. V úterý, které bylo druhým závodním dnem, proběhlo na náměstí Republiky slavnostní zahájení MS v biketrialu 2016. Další závody se jedou v pátek a v sobotu. Do Blanska se pořadatelství akce vrátilo po devíti letech. Účastní se ho dvě stovky závodníků ze třinácti zemí světa.