Archiv článků
   za měsíc srpen 2016

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Dětské hřiště na Podlesí získá zakrytované pískoviště a novou herní sestavu

Ilustrační foto k článku: Dětské hřiště na Podlesí získá zakrytované pískoviště a novou herní sestavu

V závěru srpna byla vypsána veřejná soutěž na dodání dvou prvků na dětské hřiště v sídlišti Podlesí. Město Blansko na tuto akci letos uvolnilo ze svého rozpočtu 490 tisíc Kč včetně DPH. S přihlédnutím k názoru místních obyvatel se nejprve vybuduje kvalitní pískoviště, přibude rovněž zcela nový hrací prvek.


Nové parkoviště, venkovní fitness a výběh pro psy budují na sídlišti Sever

Ilustrační foto k článku: Nové parkoviště, venkovní fitness a výběh pro psy budují na sídlišti Sever

Díky čtyřmilionové dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj město Blansko pokračuje v další etapě regenerace tohoto sídliště. Na Severu tak přibudou nová parkovací místa, oplocený výběh pro psy a pobytová zelená plocha se cvičebními prvky. Celkové náklady jsou vyčísleny na 10,5 milionu Kč. Hotovo má být do půlky října.



Konec výjimek z rušení nočního klidu. Starostové jsou proti

Povolit rušení nočního klidu po desáté večer mohly dosud obce podle vlastního uvážení, od října o tuto možnost přijdou. Rušení nočního klidu tak bude považováno za přestupek, za jehož spáchání bude udělována zákonem stanovená sankce. Povinnost dodržování nočního klidu se vztahuje jak na organizátory veřejných produkcí, kulturních či sportovních akcí, tak na soukromé osoby.



Fotoseriál: Investiční akce v průběhu léta

Ilustrační foto k článku: Fotoseriál: Investiční akce v průběhu léta

Léto neznamená vždy jen dovolenou a odpočinek. O prázdninách se přímo ve městě v Blansku a jeho částech uskutečnilo nebo bylo alespoň zahájeno několik investičních akcí. Nejvýznamnější z nich můžete zhlédnout prostřednictvím fotoseriálu.


Oznámení o odstávce vody na Klepačově 23.08.2016

Z důvodů propojování vodovodu na Klepačově (zhotovitel DS Brno) bude dne 23.08.2016 od 08:00 do 14:00 hodin odstávka pitné vody v horním tlakovém pásmu v ulicích kolem stávajícího vodojemu včetně ul. Dlouhé po č. 52.
Náhradní zásobování bude zabezpečeno přistavenou cisternou u točny autobusu.
VAS, a.s. provoz Blansko


Divadlo, či kavárna? Jasno bude koncem září

Ilustrační foto k článku: Divadlo, či kavárna? Jasno bude koncem září

Výběrové řízení na zhotovitele stavby je u konce. Čeká se na doběh zákonné lhůty, ve které se ještě neúspěšní uchazeči mohou odvolat. Úpravy prostoru po zbouraném hotelu Dukla vybraná firma zahájí v druhé půlce srpna, hotovo má být do konce listopadu. S dopravním omezením v centru města se nepočítá.



Prázdninový Den otevřených dveří na Dětském dopravním hřišti podruhé

Ilustrační foto k článku: Prázdninový Den otevřených dveří na Dětském dopravním hřišti podruhé

Aktiv BESIP při MěÚ Blansko ve spolupráci s Autoškolou Pernica, s. r. o. a Českým červeným křížem Blansko, za podpory Pekáren Blansko, a. s. a Krajského úřadu Jihomoravského kraje pořádají tradiční prázdninové Dny otevřených dveří. Brány Dětského dopravního hřiště se malým cyklistům znovu otevřou 18. srpna 2016.