Archiv článků
   za měsíc září 2016

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Blansku se připojuje k Týdnu sociálních služeb

Ve dnech 03.–09.10.2016 proběhne již 8. ročník Týdne sociálních služeb, který již tradičně pořádá Asociace poskytovatelů sociálních služeb ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí. Hlavním cílem této akce je upozornit širokou veřejnost na sociální služby v ČR, představit je jako služby potřebné, nutné, kvalitní, ale hlavně umožňující důstojný život tisícům občanů a uživatelů těchto služeb.


Pracovníci Obecního živnostenského úřadu prováděli kontroly v supermarketech a prodejnách potravin

Z důvodu nastalé potřeby zvýšeného dozoru nad prodejci potravin bylo Odborem živností Ministerstva průmyslu a obchodu nařízeno provádění kontrol Obecními živnostenskými úřady se zaměřením zejména na supermarkety a hypermarkety prodávající ve velkém objemu potravinářské výrobky, především výrobky masné a mléčné.



Město hledá vánoční strom

Vánoce jsou ještě daleko, ale již nastal čas pro zajištění vánočního stromu, který ozdobí náměstí Republiky. Pomozte nám s jeho hledáním. V případě, že někdo z vás ví o vhodné dřevině k těmto účelům, upozorněte na ni, prosím, odbor Komunální údržby MěÚ Blansko. Nejlépe na tel. 516 775 196 nebo e-mailem: vitek@blansko.cz. Děkujeme za vaši pomoc.



Smuteční obřadní síň se dočká stavebních úprav

Odbor komunální údržby v současné době vypsal zakázku malého rozsahu na akci „Stavební úpravy smuteční obřadní síně v Blansku“, kterou vyhrála firma Cergomont s. r. o. V rámci této akce se počítá s opravami omítek ve skladech rakví, nové dlažby a obklady v chodbách. Před zadním vstupem se pak provede výměna původní betonové dlažby za asfaltový povrch.


Sportovní kluby dostanou v příštím roce víc peněz na nájmy

Úpravy metodik koncepce podpory sportu, kultury a zájmové činnosti na léta 2016–2023 schválilo na svém zářijovém zasedání Zastupitelstvo města Blanska. Zatímco v oblasti kultury a zájmové činnosti šlo pouze o kosmetické úpravy, v oblasti sportu došlo ke změně ve způsobu přidělovaní dotací určených zejména na nájmy jednotlivých sportovišť.



Volný pohyb psů ve městě jasně vymezuje nová vyhláška

Zastupitelstvo města Blanska schválilo na svém 10. zasedání, konaném dne 13.09.2016, vyhlášku o pravidlech pohybu psů na veřejném prostranství a povinnostech jejich majitelů. Vymezuje v ní současně i prostory, kde mohou psi volně pobíhat. Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti 1. října 2016.


Další slevy rodinám s dětmi a seniorům přinese nově schválená koncepce rodinné politiky

Zastupitelstvo města schválilo Koncepci rodinné politiky ve městě Blansko na léta 2017–2023. Dokument se opírá o dva základní pilíře: pokračování v poskytování materiální podpory pro rodiny s dětmi a seniory formou dalších slev v městských zařízeních, druhým je pak budování a údržba veřejného prostoru v Blansku.


V místě stávajícího autobusového nádraží vybudují moderní autobusový terminál

Ilustrační foto k článku: V místě stávajícího autobusového nádraží vybudují moderní autobusový terminál

Akciová společnost ČAD Blansko seznámila veřejnost s projektem „Optimalizace autobusového terminálu Blansko“. Na moderní stavbu ze skla a kovu s prvky dřeva hodlá tento soukromý investor čerpat dotační prostředky z Integrovaného regionálního operačního programu. Do projektu byla zakomponována i závěrečná část cyklostezky kolem autobusového nádraží.



Střípky ze zastupitelstva

Komentovaná usnesení z 10. zasedání zastupitelstva města ze dne 13.09.2016.



V Městském klubu důchodců nově nabízejí kurz severské chůze

Ilustrační foto k článku: V Městském klubu důchodců nově nabízejí kurz severské chůze

V letošním roce obdrželo Město Blansko dotaci ve výši 20.000 Kč z rozpočtu Jihomoravského kraje na podporu rodinné politiky, konkrétně na projekt „Tělo svoje procvičíme, naše vztahy utužíme...“ Obecným záměrem tohoto projektu je podpořit prorodinné aktivity na úrovni obce, a to zavedením aktivity zcela nové do činnosti Městského klubu důchodců, konkrétně Nordic walkingu neboli severské chůze.


Klepačov (část ulice Dlouhá, Na Milíři, Jílová) – odstávka zásobování pitnou vodou

Dne 13.09.2016 v době od 8:00 do 12:00 hodin bude z důvodů přepojování potrubí přerušena dodávka pitné vody. Odstávka se týká ulic Dlouhá (od kapličky nahoru), Na Milíři, Jílová, Zátiší a pravděpodobně i Polní.
Cisterna pro náhradní zásobování bude přistavena nahoře u točny MHD.
Vodárenská akciová společnost, a. s., Poříčí 20a, Blansko



Petr Rizner představuje odbor komunální údržby

Ilustrační foto k článku: Petr Rizner představuje odbor komunální údržby

Na základě připomínek z Otázek a odpovědí na blanenském webu se vracíme v rámci mini seriálu k průběžnému představení jednotlivých odborů Městského úřadu Blansko. Mnohé z nich jsou občanům velmi dobře známé, s jinými se setkávají méně. Některé situace z činnosti odboru komunální údržby přiblížil jeho vedoucí Petr Rizner.


Pozvánka na zasedání zastupitelstva

V úterý 13.09.2016 v 15:30 hodin se ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1 koná 10. zasedání Zastupitelstva města Blanska. Zasedání je přístupné veřejnosti. Návrh programu...


Roadshow Elektrodpad na odstřel míří do Blanska

V rámci akce, která dorazí 7. září na blanenské nám. Republiky, je možné v době od 9 do 17 hodin zanechat svůj elektroodpad. Nejenže za něj dostanete odměnu, ale můžete se i pobavit.