Archiv článků
   za měsíc únor 2017

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Kompostárna je plně vytížená

Ilustrační foto k článku: Kompostárna je plně vytížená

Po počátečních problémech s nedostatkem kompostovatelného odpadu se podařilo v loňském roce linku plně vytížit.


Pozvánka na 12. zasedání zastupitelstva 7. března 2017

12. zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 07.03.2017 v 15:30 hodin ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko, nám. Republiky 1, Blansko. Zasedání je přístupné veřejnosti.





Petra Reisiglová představuje odbor stavební úřad

Na základě připomínek z Otázek a odpovědí na blanenském webu se vracíme v rámci mini seriálu k průběžnému představení jednotlivých odborů Městského úřadu Blansko. Mnohé z nich jsou občanům velmi dobře známé, s jinými se setkávají méně. Některé situace z činnosti odboru stavební úřad přiblížila jeho vedoucí Petra Reisiglová.



Třináct parkovacích míst u VZP bude nově sloužit veřejnosti

Rada města Blanska schválila smlouvu o vzájemné spolupráci týkající se podmínek využití soukromého parkoviště veřejností u Všeobecné zdravotní pojišťovny na Bezručově ulici v Blansku. Dosud toto parkoviště mohli využívat pouze držitelé parkovacích karet nebo klienti pojišťovny.


V nakládání s odpadem je stále co zlepšovat

Rada města Blanska doporučila zastupitelstvu schválit Program odpadového hospodářství města Blanska na období 2017–2026. Předložená studie, jejímž autorem je profesor Jiří Hřebíček z Masarykovy univerzity v Brně, Blanenským radí, jakou cestou se mají do budoucna vydat: správně a efektivně třídit.


Služby Blansko pracují na postupné opravě městských sportovišť

Ilustrační foto k článku: Služby Blansko pracují na postupné opravě městských sportovišť

Společnost Služby Blansko zajišťuje provoz sportovišť v majetku města. Řada z nich je v neutěšeném, mnohdy havarijním stavu. Město Blansko proto pověřilo Služby Blansko vypracováním harmonogramu jejich postupné obnovy. Některá blanenská sportoviště se dočkají úprav již v letošním roce.




Poradna pro rodinu se zapojí do Národního týdne manželství

Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy (Sladkovského 2b, Blansko) se připojuje k Národnímu týdnu manželství akcí Relaxace a imaginace pro manžele a partnerské páry, která proběhne 14. února 2017 v 15:00 hodin. S sebou pohodlné oblečení, polštářek, deku. Je třeba se přihlásit předem na tel. 775 870 667 (kapacita míst je omezená). Lektoruje Hana Pelčáková Kubecová.