Archiv článků
   za měsíc duben 2017

Kategorie: ostatní  

 


Zubní pohotovost v květnu 2017

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice pohotovost zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.



Šaty bude charita sbírat každého čtvrt roku. Nově po celém okrese

Oblečení, nádobí, boty i hračky. Blanenská charita dál bude vybírat nutné věci pro bezdomovce, matky z azylových domů i sociálně slabé. Systém charitního šatníku však čeká zásadní změna. První středa v měsíci jako dosavadní sběrný den skončila. Od května můžou lidé nosit pytle z vyřazenými věcmi každého čtvrt roku ve městech a obcích po celém okrese.


Oprava schodů v zámeckém parku

Ilustrační foto k článku: Oprava schodů v zámeckém parku

Už několik týdnů musí všichni, kdo míří z centra města na sídliště Sever, obcházet v zámeckém parku rozebrané schody. Ty jsou v současné době kompletně opravovány.


Na náměstí Republiky se proháněly kočárky a odrážedla

Ilustrační foto k článku: Na náměstí Republiky se proháněly kočárky a odrážedla

Šestý ročník závodů kočárků a odrážedel, pořádaný Mateřským centrem Veselý paleček, letos proběhl v neděli 23. dubna na náměstí Republiky za velkého zájmu rodin s dětmi. Netradiční soutěžní zápolení zahájil, a po jeho skončení předal i ceny a medaile vítězům, starosta města Ivo Polák.


Cestou ve tmě provedli své pány vodicí psi

Ilustrační foto k článku: Cestou ve tmě provedli své pány vodicí psi

Soutěž vodicích psů proběhla v Blansku v pátek 21. dubna již počtrnácté. Součástí akce, které se zúčastnilo dvacet speciálně vycvičených psů se svými nevidomými pány, byl i doprovodný program pro školy.


Hasiči radí: Jak předcházet požáru v přírodě

Ilustrační foto k článku: Hasiči radí: Jak předcházet požáru v přírodě

V rámci miniseriálu na městském webu a ve Zpravodaji města Blanska postupně uveřejníme rady profesionálních hasičů a policistů jak se připravit na různé mimořádné události, jak se chovat, když hrozí nebo již nastala mimořádná událost anebo je ohrožena naše bezpečnost.


Cestou ve tmě provedou své pány vodicí psi

Soutěž vodicích psů proběhne v Blansku pod odborným dohledem instruktorů již počtrnácté. Podpořit nevidomé a těžce zrakově postižené soutěžící můžete v centru města v pátek 21. dubna od 9:30 hodin. Součástí akce je i doprovodný program pro školy.


Vytvořte svůj tým a podpořte dobrou věc! You Dream We Run se blíží

Ilustrační foto k článku: Vytvořte svůj tým a podpořte dobrou věc! You Dream We Run se blíží

Čtyřiadvacetihodinový štafetový „fun“ běh You Dream We Run letos proběhne ve dnech 9. až 10. června na stadionu ASK Blansko na Mlýnské ulici. Sny osmi handicapovaných dětí a dvou dospělých můžete splnit i vy. Registrace týmů je možná do 21. května.


Systém parkování u Nemocnice Blansko

Od 09.03.2017 je pro návštěvníky otevřeno parkoviště nad areálem nemocnice – parkoviště P2, které je zpoplatněno prostřednictvím závorového systému. Parkoviště je k dispozici návštěvníkům nepřetržitě, přičemž poplatek za parkování je vybírán od pondělí do pátku (nepřetržitě). Parkování o víkendech a svátcích je zdarma.


Blanenští dobrovolníci dali Blansku zelenou. Na sportovním ostrově vysadili devadesát habrů

Ilustrační foto k článku: Blanenští dobrovolníci dali Blansku zelenou. Na sportovním ostrově vysadili devadesát habrů

U příležitosti blížícího se Dne Země se vedení města rozhodlo vyzvat obyvatele Blanska, aby se podíleli na zvelebovací a okrašlovací akci na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Necelá stovka dobrovolníků, převážně z řad sportovců a rodin s dětmi, přiložila ruku k dílu a společnými silami zde v sobotu 8. dubna vysadila devadesát mladých stromků.


Hasiči radí: Proč je dobré mít doma nainstalované hlásiče požáru

Ilustrační foto k článku: Hasiči radí: Proč je dobré mít doma nainstalované hlásiče požáru

V rámci miniseriálu na městském webu a ve Zpravodaji města Blanska postupně uveřejníme rady profesionálních hasičů a policistů jak se připravit na různé mimořádné události, jak se chovat, když hrozí nebo již nastala mimořádná událost anebo je ohrožena naše bezpečnost.


S rekonstrukcí bazénu začnou v blanenské nemocnici začátkem prázdnin

Vedení Nemocnice Blansko před časem avizovalo svůj záměr zrekonstruovat oddělení rehabilitace. Náklady na rekonstrukci bazénu, zázemí ambulancí a tělocvičny se pohybují okolo pětadvaceti milionů korun. Práce započnou v létě, hotovo by mělo být do čtyř měsíců od zahájení realizace stavby. V červnu zahájí provoz nová oční optika.