Archiv článků
   za měsíc červen 2017

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Rehabilitační oddělení Nemocnice Blansko čeká kompletní proměna

Už o letních prázdninách začnou v Nemocnici Blansko práce na modernizaci ambulantní části oddělení rehabilitace. Investiční akce za osmadvacet milionů korun vyřeší havarijní stav technologie vodoléčby a kompletní rekonstrukci oddělení rehabilitace. Stavební práce by měly být hotové nejpozději do ledna 2018. Do té doby se provoz ambulantní části rehabilitace přestěhuje do Nemocvičny na Smetanově ulici.


Na Blanenskou desítku levněji do konce června

Ilustrační foto k článku: Na Blanenskou desítku levněji do konce června

Blanenská desítka zve na běh, inline a koloběžky. Čtvrtý ročník rodinné sportovní akce se rozeběhne a rozjede v sobotu 9. září 2017. Již nyní je na všechny tratě přihlášeno přes 450 účastníků.


Baseballové děti do osmi let vybojovaly fantastické 2. místo na FirstCupu 2017

Ilustrační foto k článku: Baseballové děti do osmi let vybojovaly fantastické 2. místo na FirstCupu 2017

Ve dnech 23.–25. června se v areálu brněnských Hrochů konal historicky 1. ročník FirstCupu, prvního velkého turnaje v baseballovém životě našich nejmladších nadějí. Turnaje se zúčastnilo šestnáct nejlepších týmů z České republiky, které se kvalifikovaly v pěti oblastních Stříbrných pohárech.


Poslední den školy si děti mohou zdarma zaplavat

Odměnu za vysvědčení připravila pro děti na pátek 30. června Vodárenská akciová společnost, a. s., ve spolupráci se Službami Blansko, s. r. o. Děti do 15 let budou mít po celý den vstup zdarma do krytého bazénu i do venkovního aquaparku.



Za vodou se můžete vydat na klepačovský vodojem

Vodárenská akciová společnost, a. s., zve zájemce z řad veřejnosti, ale i žáky a studenty základních a středních škol, na prohlídky objektů sloužících k výrobě pitné vody a čištění odpadních vod. V rámci akce „Přijďte za vodou!“ proběhne den otevřených dveří i v novém objektu vodojemu na Klepačově.



Při sklizni a sečích je nutná ochrana zvířat

Státní zemědělský intervenční fon upozorňuje na zákonnou povinnost informovat uživatele honiteb v případě, že chystají na svých pozemcích seč. To je možné také prostřednictvím portálu senosec.czu.cz, kde se mohou zemědělci, myslivci nebo i dobrovolníci registrovat.