Archiv článků
   za měsíc srpen 2017

Kategorie: ostatní  

 


Zubní pohotovost v září

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice pohotovost zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.


S prázdninami se děti loučily v Domě zahrádkářů

Ilustrační foto k článku: S prázdninami se děti loučily v Domě zahrádkářů

Rozloučení s prázdninami připravila pro děti blanenská organizace Českého zahrádkářského svazu na neděli 27. srpna. Projít mohly celkem devět stanovišť a plnit zajímavé úkoly, nechyběly ani atrakce, rébusy, hádanky pro zvídavé nebo kreativní dílna. Dospělí ocenili komentované ukázky floristické práce, zhlédnout pak mohli i výstavku již hotových prací.


Půlmaraton Moravským krasem a uzavírky komunikací v Blansku v sobotu 26. srpna

V souvislosti s konáním Půlmaratonu Moravským krasem v sobotu 26.08.2017 dojde v Blansku k omezením v automobilové i autobusové dopravě. Nám. Republiky bude pro dopravu uzavřeno po celý den, pro automobily bude uzavřena trasa Blansko-Skalní mlýn v době od 15:15 do 19:00 hodin. Pro cyklisty nebude v tutéž dobu průjezdná trasa slévárna E. Leopold–Punkevní jeskyně.


Na autobusové zastávce na ulici Brněnské přibyl nový přístřešek

Ilustrační foto k článku: Na autobusové zastávce na ulici Brněnské přibyl nový přístřešek

Na základě podnětu obyvatel Starého Blanska zajistil odbor komunální údržby Městského úřadu v Blansku vybudování nového přístřešku na autobusové zastávce v ulici Brněnské. Nově zastřešená autobusová zastávka slouží Blanenským zhruba od poloviny měsíce srpna. Ze svého rozpočtu město za tímto účelem uvolnilo dvaadevadesát tisíc korun.


Na mezinárodní setkání mládeže přijeli do Karolína i Slováci a Italové

Ilustrační foto k článku: Na mezinárodní setkání mládeže přijeli do Karolína i Slováci a Italové

Mezinárodního setkání mládeže, které organizuje v těchto dnech Dům dětí a mládeže na své základně v Karolíně, se letos účastní i děti ze slovenského Komárna a italského Scandiana. Dnes v dopoledních hodinách byli účastníci akce přijati starostou města Ivo Polákem a místostarostou Jiřím Crhou v obřadní síni blanenské radnice.



Nemocnici Blansko ovládne Den pro děti. Už po osmé

Ilustrační foto k článku: Nemocnici Blansko ovládne Den pro děti. Už po osmé

V sobotu 2. září 2017 proběhne v areálu blanenské nemocnice od 10 do 17 hodin již osmý ročník Dne pro děti. Program se bude konat za každého počasí. Tématem letošního ročníku je DŽUNGLE. Osm připravených stanovišť prověří děti všech věkových kategorií nejen ve znalosti zvířátek z pralesa, ale i ve sportovních disciplínách.


Hasiči radí: Jak postupovat, je-li nařízena evakuace

Ilustrační foto k článku: Hasiči radí: Jak postupovat, je-li nařízena evakuace

V rámci miniseriálu na městském webu a ve Zpravodaji města Blanska postupně uveřejníme rady profesionálních hasičů a policistů jak se připravit na různé mimořádné události, jak se chovat, když hrozí nebo již nastala mimořádná událost anebo je ohrožena naše bezpečnost.



Do Blanska opět zavítal polský plavecký oddíl UKS Delfínek

Ilustrační foto k článku: Do Blanska opět zavítal polský plavecký oddíl UKS Delfínek

Ve dnech 11.–20. srpna organizuje školní sportovní klub UKS Delfínek z polské Legnice letní sportovní soustředění v Blansku pro patnáct mladých sportovců ve věku 10–12 let. Nejtalentovanější a nejpilnější žáci, kteří prošli přísným výběrem, zde kromě plaveckých tréninků absolvují také cyklovýlety po okolí. Zítra je čeká návštěva Punkevních jeskyní. Oficiálního přijetí se jim dostalo dnes odpoledne na blanenské radnici.



Moštování ovoce

Český zahrádkářský svaz ZO Blansko nabízí možnost moštování ovoce v Domě zahrádkářů na Křížkovského ulici Blansku.


No gravity v Blansku organizuje Světový den shybů. Ve prospěch charity

Stejně jako loni se blanenská workoutová komunita No gravity přidá ke Světovému dni shybů. V roce letošním však nepůjde o čistě sportovní výkony. Výtěžek z akce totiž poputuje na pomoc osmiletému Čestmírovi, který se narodil s Downovým syndromem. Akce pod záštitou starosty města se uskuteční v neděli 10. září od 13 hodin na náměstí Republiky v Blansku.


Na minigolfu proběhla kompletní výměna vnitřního oplocení

Ilustrační foto k článku: Na minigolfu proběhla kompletní výměna vnitřního oplocení

Město Blansko ve spolupráci se společností Služby Blansko zajistilo kompletní výměnu vnitřního oplocení v areálu minigolfu na blanenské přehradě. Původní oplocení, několikrát neuměle nastavované, už jen stěží bránilo odpalům míčků mimo hrací plochu. Nahradilo ho tak oplocení nové v adekvátní výšce. Z městského rozpočtu bylo za tímto účelem uvolněno sedmdesát tisíc korun včetně DPH.


O zážitky z dovolené se můžete podělit U Strakatého koně

Prázdniny jsou v plném proudu a každý je prožívá podle svého. Někoho lákají vysoké hory, jiný hledá ochlazení u vody, další vyráží za dalekou exotikou nebo na letní tábory. Někteří dobrodruzi říkají, že prožité se stává dobrodružstvím jen nebo až tehdy, když se o ně podělíme.


Zubní pohotovost v srpnu

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice pohotovost zajišťuje ve všední dny od 17:00 hodin do 07:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích nepřetržitě 24 hodin.


Sportovní hala na Mlýnské ulici se dočkala výměny oken a dveří

Ilustrační foto k článku: Sportovní hala na Mlýnské ulici se dočkala výměny oken a dveří

V tomto týdnu aktuálně probíhá výměna oken a dveří v budově sportovní haly na Mlýnské ulici v areálu Sportovního ostrova Ludvíka Daňka. Provoz sportovišť v majetku města zajišťuje společnost Služby Blansko, která pracuje na jejich postupné obnově. Řada z nich je totiž v neutěšeném, mnohdy havarijním stavu.