Archiv článků
   za měsíc září 2017

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Mladí rybáři v Den české státnosti lovili ryby

Ilustrační foto k článku: Mladí rybáři v Den české státnosti lovili ryby

Tak jako každoročně u příležitosti oslav Státního svátku sv. Václava se uskutečnily tradiční rybářské závody dětí na rybníku ve Sloupečníku. Závody začaly za typického podzimního počasí, které bylo doprovázeno ranní mlhou nad rybníkem.


Mladí basketbalisté zahájili sezonu

Ilustrační foto k článku: Mladí basketbalisté zahájili sezonu

Nejmladší tým basketbalového klubu BBK Blansko do 11 let zahájil novou sezonu na dvou turnajích.


Plavci vyhrávali doma i v zahraničí

Ilustrační foto k článku: Plavci vyhrávali doma i v zahraničí

Vítězi tradiční „Boskovické čtyřstovky“ se letos stali blanenští Anna Šťávová, Jan Reka a Jan Vencel.


Minižákyně dvakrát vítězí nad BK Žďár nad Sázavou

Ilustrační foto k článku: Minižákyně dvakrát vítězí nad BK Žďár nad Sázavou

Vydařený vstup do nové sezony oblastního přeboru minižákyň U12 (hráčky mladší 12 let) se podařil děvčatům Basketbalového klubu Blansko ve dvojutkání na palubovce BK Žďár nad Sázavou. Družstvo, tvořené z části dívkami ročníků 2007 a 2008, zvítězilo v obou utkáních především díky dobré obranné hře.




Minižákyně BK Blansko přivezly ze Zlína bronz

Ilustrační foto k článku: Minižákyně BK Blansko přivezly ze Zlína bronz

V neděli 17. září 2017 sehrály minižákyně BK Blansko turnaj ve Zlíně. Vítězství si odvezly účastnice Přeboru ČR z Kyjova, druhé místo obsadila domácí děvčata, třetí místo vybojoval tým BK Blansko a za nimi skončil Přerov.


O futsal je zájem. Do další sezony s novou podobou soutěží

Ilustrační foto k článku: O futsal je zájem. Do další sezony s novou podobou soutěží

Začátkem října se opět o víkendech v blanenské hale na Údolní ulici rozběhne kolotoč futsalových zápasů. Vedení soutěže má pro tento rok příjemné starosti, futsalu se daří a přihlášky do nové sezony se jen hrnou.


Ze Znojma veze Zamazalová zlatý hattrick

Ilustrační foto k článku: Ze Znojma veze Zamazalová zlatý hattrick

Na letošní jubilejní padesátý ročník Velké ceny Znojma, který se konal o víkendu na venkovní pětadvacítce areálu Louka, přijelo na sto šedesát plavců z dvaceti českých a slovenských klubů. Na prvních závodech nadcházející podzimní sezony zářila blanenská plavkyně Veronika Zamazalová.



Pozor na falešné zaměstnance vodáren

Vodárenská akciová společnost, a. s., upozorňuje zákazníky, že se v Blansku v těchto dnech znovu objevili podvodníci, kteří se vydávají za zaměstnance vodáren.


Charita pořádá čtvrtletní sbírku oblečení

Ve středu 20. září bude Oblastní charita Blansko vybírat použité oblečení v osmi městech a obcí okresu. V Blansku mohou lidé vyřazené oblečení i věci do domácnosti nosit do Blanska na ulici Jasanovou, do Staré fabriky a na faru. Přesné časy sběru najdou zájemci na stránkách Oblastní charity Blansko.



Policistou na zkoušku? Nejlépe napořád

Workshop „Policistou na zkoušku“ připravuje Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje letos již podruhé. Cílem náborové kampaně, která tentokrát proběhne 22. září od 9 do 13 hodin na ve fotbalovém areálu na Mlýnské ulici, je snaha oslovit co nejširší okruh potenciálních uchazečů o práci u Policie České republiky.


Varování před falešnými kontrolory

Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje (HZS JmK) informuje, že v uplynulých dvou dnech byly zaznamenány dva případy falešných kontrol na území Jihomoravského kraje.


Nízkoprahový klub připravuje den otevřených dveří

V rámci celorepublikového Týdne nízkoprahových klubů, který proběhne od 18. do 24. září 2017, ve spolupráci s Českou asociací streetwork a Nadací Vodafone ČR, se v NZDM v Blansku uskuteční den otevřených dveří. Dveře blanenského PVC klubu budou otevřeny v pondělí 18. září od 13 do 16 hodin.



Tajemný život netopýrů přiblíží Mezinárodní noc pro netopýry

Koncem léta se dospělí i děti mohou každoročně těšit na setkání s netopýry. S létajícími savci se mohou zblízka seznámit díky pestré nabídce akcí konaných po celé republice v rámci Mezinárodní noci pro netopýry.


Dobří sousedé jsou také na Blanensku

Ilustrační foto k článku: Dobří sousedé jsou také na Blanensku

Od května 2017 realizuje organizace Práh jižní Morava, z.ú., na Blanensku projekt s cílem pomoci lidem, kteří jsou kvůli duševnímu onemocnění ohroženi bezdomovectvím. V rámci projektu „Dobří sousedé jsou také na Blanensku“ jim poskytuje bezplatnou podporu, aby si dokázali udržet stávající bydlení, nebo jim pomáhá najít podnájem.


Do startu Blanenské desítky zbývá něco málo přes týden

Ilustrační foto k článku: Do startu Blanenské desítky zbývá něco málo přes týden

Čtvrtý ročník rodinné sportovní akce Siemens Blanenská desítka se rozeběhne a rozjede v sobotu 9. září 2017. Aktuálně je ještě k dispozici necelých sto startovních čísel. Na výběr je hned několik disciplín. Podle věku jsou vzdálenosti odstupňované od 200 m, 400 m, přes 1 500 m až po „dospěláckou“ vzdálenost 10 km.