Archiv článků
   za měsíc listopad 2017

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Část parkoviště u výškové budovy získá nový povrch

Ilustrační foto k článku: Část parkoviště u výškové budovy získá nový povrch

V pondělí 4. prosince začnou práce spojené s částečnou rekonstrukcí povrchu parkoviště ve spodní části Wanklova náměstí v Blansku. Rekonstruována bude přibližně polovina stávající parkovací plochy. Po dobu stavebních prací zde bude omezen prostor pro parkování. Hotovo má být 15. prosince.


Novou tělocvičnu mají ode dneška v užívání žáci ZŠ Erbenovy

Ilustrační foto k článku: Novou tělocvičnu mají ode dneška v užívání žáci ZŠ Erbenovy

Poslední školní tělocvičnou, která v letošním roce prošla rekonstrukcí, byla tělocvična na Základní škole na Erbenově ulici v Blansku. Do užívání ji dnes učitelům a žákům slavnostně předali zástupci vedení města společně se zhotovitelem. Tím byla, stejně jako v případě ZŠ T. G. M. na Rodkovského ulici a ZŠ a MŠ Dvorské, firma ZT Energy.


Kdo je vidět, vyhrává

Ilustrační foto k článku: Kdo je vidět, vyhrává

Ve čtvrtek 23. listopadu proběhla v budově Policie České republiky v Blansku preventivní, dopravně-bezpečnostní akce s názvem „Kdo je vidět, vyhrává“. Akce byla zaměřena na užívání reflexních prvků při pohybu chodců na pozemních komunikacích. Primárně byla sice určena dětem, zkrátka však nepřišel ani jejich dospělý doprovod.


Pozvánka na 16. zasedání zastupitelstva

Zasedání Zastupitelstva města Blanska se uskuteční v úterý 05.12.2017 ve velké zasedací místnosti MěÚ Blansko na nám. Republiky 1. Začátek je v 15:30 hodin. Zasedání zastupitelstva jsou přístupná veřejnosti.


On-line objednání na úřad je mimo provoz

Aktualizováno: Od 12:00 hodin je on-line objednání opět v provozu.   Dnes dopoledne probíhá aktualizace služby poskytující on-line objednání na úřad. Je proto dočasně mimo provoz. Opět zprovozněna by měla být nejpozději dnes v poledne.


Náměstí Svobody hlídá nová kamera

V rámci modernizace a rozšiřování kamerového dohledového systému v Blansku byl zbudován nový kamerový bod. Umístěný je na budově radnice.


Svozy zeleně letos končí, obnoveny budou na jaře

Poslední svoz kompostovatelného biologicky rozložitelného odpadu (ovoce, zelenina a odpady ze zahrad, např. tráva, listí, plevele atd.) od rodinných domků a bytových domů proběhne v letošním roce dle původního rozpisu ve městě Blansku dne 29.11.2017 a v částech města 30.11.2017. Další svozy se uskuteční až v dubnu příštího roku.


Nová vánoční výzdoba ve městě

Ilustrační foto k článku: Nová vánoční výzdoba ve městě

V první polovině listopadu se v centru města Blanska začala na sloupech veřejného osvětlení objevovat vánoční výzdoba. Tradičně se rozzáří v den rozsvěcení vánočního stromu, letos tedy 24. listopadu.






Kdo je vidět, vyhrává

Ilustrační foto k článku: Kdo je vidět, vyhrává

Tradiční akce zaměřená na podporu zvyšování viditelnosti chodců a cyklistů v dopravě letos proběhne ve čtvrtek 23. listopadu 2017 od 16 hodin v budově Policie České republiky na Bezručově ulici v Blansku. Děti obdrží reflexní dárek.





Prvňáčci se vydají „s tetinama na zelenou“

Ilustrační foto k článku: Prvňáčci se vydají „s tetinama na zelenou“

BESIP, působící při odboru vnitřních věcí Městského úřadu Blansko, ve spolupráci s odborem školství, kultury, mládeže a tělovýchovy pořádají setkání s „Brněnskými písničkovými tetinami“. Během akce pro žáky prvních tříd základních škol, která se uskuteční v pondělí 20. listopadu od 9 hodin v Kině Blansko, se děti nenásilnou a hravou formou dozvědí, jak by se měly chovat v silničním provozu.





Ukončení provozu vodních prvků

Koncem měsíce října 2017 došlo k ukončení provozu fontán „Nová Punkva“ na nám. Republiky, pítka na ulici Rožmitálově a kašen na nám. Svobody i v zámeckém parku. Před zazimováním bude počátkem listopadu provedena jejich nezbytná údržba. Znovuzprovoznění všech vodních prvků se v příštím roce, pokud budou vhodné klimatické podmínky, předpokládá v průběhu druhé poloviny měsíce dubna.


Zrušení poplatků za parkování pro držitele průkazu ZTP

Rada města na své 68. schůzi, konané dne 31.10.2017, schválila změnu Ceníku poplatků za parkování, a to tak, že na vyhrazených místech pro vozidlo přepravující osobu těžce postiženou nebo osobu těžce pohybově postiženou na placených parkovištích v Blansku je cena 0 Kč, a to s účinností od 01.11.2017.


Výzva pořadatelům kulturních akcí

Blanenská informační kancelář Blanka připravuje i pro rok 2018 Kalendář akcí regionu Moravský kras a okolí. Rádi bychom do něj zařadili co největší množství akcí, které se budou na Blanensku konat.



Město Blansko vyhlásilo dočasný zákaz vstupů do lesů

Ilustrační foto k článku: Město Blansko vyhlásilo dočasný zákaz vstupů do lesů

Rada města Blanska vydala na svém 68. zasedání, konaném 31. října, nařízení, kterým vyhlašuje zákaz vstupu do lesů ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Blansko, a to v důsledku kalamity, která nastala po vichřici ve dnech 28. a 29. října 2017. Nařízení platí do 30. listopadu 2017.