Archiv článků
   za měsíc duben 2018

Kategorie: kultura  

 



Náš dům zní smíchem

Ilustrační foto k článku: Náš dům zní smíchem

Nikoho nepřekvapuje, že tanec a hudba se dá také poměřovat. Umění, kterému se věnují tisíce žáků nejenom na jihomoravských základních uměleckých školách, je krásné, ale také chvályhodné. Dělnický dům v Blansku ožil 19. dubna tancem, písní, hudbou a smíchem, protože pořadatelem letošní soutěžní přehlídky tanečního oboru byla Soukromá ZUŠ Blansko.


Co se děje v Divadle Kolárka

Ilustrační foto k článku: Co se děje v Divadle Kolárka

Na první pohled by se mohlo zdát, že místní divadlo v Blansku nikdo nechce, že není potřeba a že je snazší si zajet do Brna. To nám bylo mnohokrát předkládáno. Zkušenosti Kolárky však svědčí o pravém opaku.


Sochy, které na nás mlčky shlížejí...

Ilustrační foto k článku: Sochy, které na nás mlčky shlížejí...

Právě vychází čtvrtá publikace Pavla Svobody o Blansku. Kniha Sochy, plastiky a jiné výtvarné prvky v exteriéru města Blanska dokumentuje umělecká díla známá i ta pozapomenutá. Autor spojuje dokumentární a naučnou část, ale zároveň přibližuje krásu monumentů, jež provázejí blanenské občany každodenním životem.



Nevidomí zvou na koncerty do zámku

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s., oblastní odbočka Blansko, pořádá 17. dubna v rámci 24. ročníku Dnů umění nevidomých na Moravě koncerty v koncertní síni Muzea Blanenska. Od 9:00 hodin proběhne vystoupení Antonína Blažka, absolventa pražské konzervatoře Jana Deyla, pro žáky základních a středních škol, od 10:00 hodin pak pro veřejnost.


Blanenští letos poprvé udělí Cenu města Blanska

Zastupitelé města rozhodli o tom, že zbrusu nové ocenění v letošním roce poputuje do rukou tří laureátů. Historicky prvními držiteli Ceny města Blanska budou Jiří Polášek, Jaroslav Krejčíř a David Jakubec.