Archiv článků
   za měsíc duben 2018

Kategorie: ostatní  

 


Zubní pohotovost v květnu

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 08:00 do 20:00 hodin.


Vodáci museli své lodě přenášet, ve Svitavě je málo vody

Ilustrační foto k článku: Vodáci museli své lodě přenášet, ve Svitavě je málo vody

Rodinnou akci, spojenou s poznáváním skryté krásy našeho nejbližšího okolí, známou pod názvem Jarní splutí Svitavy, uspořádala v neděli 22. dubna Kolpingova rodina Blansko. Členové outdoorového klubu si mohou přizvat také své rodiče, sourozence nebo i kamarády. Kolpingova rodina je totiž otevřena všem.


Na Palavě se po roce opět slétnou čarodějnice

Ilustrační foto k článku: Na Palavě se po roce opět slétnou čarodějnice

Tradiční Pálení čarodějnic proběhne v pondělí 30. dubna v Rekreační oblasti Palava. Pro malé i velké čarodějnice a čaroděje je připraven bohatý program, soutěže, hry a spousta dobré muziky. Začíná už ve tři hodiny odpoledne.


Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Blansku letos oslaví dvacáté výročí

Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy působí v Blansku od roku 1998. Svým posláním se podílí na zlepšování kvality nejen rodinného života, ale i života občanského v širším smyslu slova. Je jediným zařízením svého druhu na Blanenska a Boskovicku, nicméně svoje služby poskytuje i klientům mimo region.


Děti jdou dnes k zápisu

Ilustrační foto k článku: Děti jdou dnes k zápisu

Zápis do prvního ročníku základního vzdělávání pro školní rok 2018/19 dnes probíhá na všech základních školách v Blansku do 17:00 hodin odpoledne. Do prvních tříd mohou rodiče zapsat svoje děti i zítra v rámci náhradního termínu, pouze však od 14:30 do 16:00 hodin.




Hledáme šikovné amatérské fotografy

Ilustrační foto k článku: Hledáme šikovné amatérské fotografy

Aktualizováno 14.04.2018. Komise pro zahraniční styky města Blanska se obrací na mladé lidi se zájmem o reportážní fotografii s nabídkou účasti na mezinárodním workshopu v rámci projektu „Sociography“, který v měsíci květnu uspořádá italský partner ve městě Scandianu.


Po havárii stropu v krytých lázních byl obnoven provoz

Ilustrační foto k článku: Po havárii stropu v krytých lázních byl obnoven provoz

V důsledku průsaku vody do konstrukce střechy včera došlo v objektu městských lázní k uvolnění dvou stropních podhledů nad plaveckým bazénem. Zaměstnanci Služeb Blansko, s. r. o., problém již odstranili včetně demontáže dalších podhledů, které byly havárií zasaženy. Provoz krytých lázní ode dneška probíhá podle stanoveného rozpisu.


Nejlepší učitele základních škol přijali na blanenské radnici

Ilustrační foto k článku: Nejlepší učitele základních škol přijali na blanenské radnici

U příležitosti Mezinárodního dne učitelů, který v České republice připadá na 28. března, tedy den narození Jana Amose Komenského, představitelé města tradičně oceňují nejlepší pedagogické pracovníky jednotlivých základních škol. Letos jich na půdě blanenské radnice přivítali osm.


Šestnáct osudů, šestnáct snů. Známe pořadí jejich plnění

Ilustrační foto k článku: Šestnáct osudů, šestnáct snů. Známe pořadí jejich plnění

Losování pořadí plnění snů v rámci letošního ročníku charitativní akce You Dream We Run proběhlo v úterý 3. dubna na blanenské radnici. Podaří se letos vyplnit celkem šestnáct snů devíti dětem a sedmi dospělým v hodnotě jednoho milionu korun?


Dobrovolníci uklidí okolí řeky Punkvy

Ilustrační foto k článku: Dobrovolníci uklidí okolí řeky Punkvy

Jarní úklid okolí řeky Punkvy plánuje Volba pro město (nově Volba pro Blansko) v rámci akce Ukliďme Česko na sobotu 7. dubna 2018. Ruku k dílu může v případě zájmu přiložit v omezené míře i blanenská veřejnost. Akce vypukne v osm hodin ráno. Sraz účastníků je v 07:50 hodin pod mostem na soutoku řek Punkvy a Svitavy.