Archiv článků
   za měsíc srpen 2018

Kategorie: tiskové zprávy  

 


StreetArt Jam 2018 vol.17

Ilustrační foto k článku: StreetArt Jam 2018 vol.17

V prostorách blanenského skateparku se v sobotu 8. září 2018 uskuteční již sedmnáctý ročník happeningu s názvem StreetArt Jam 2018. Jedná se o prezentaci výtvarného umění StreetArt – malování na sololitové desky, spojené s reprodukovanou hudbou, vystoupením DJ, skateovými závody, turnajem ve stolním fotbálku a dalšími soutěžemi.


Blanenská desítka se rozeběhne a rozjede již popáté

Ilustrační foto k článku: Blanenská desítka se rozeběhne a rozjede již popáté

Jubilejní 5. ročník rodinné sportovní akce Blanenská desítka se rozeběhne a rozjede v sobotu 15. září 2018! Již nyní je na všechny tratě přihlášeno přes 650 účastníků. K letošnímu ročníku pořadatelé připravili pamětní účastnickou medaili pro každého sportovce, který dorazí do cíle desetikilometrového závodu a běžecké štafety!


Dvacet roků festivalu Rajbas, dvacet stromů pro Moravský kras

Ilustrační foto k článku: Dvacet roků festivalu Rajbas, dvacet stromů pro Moravský kras

Festival Rajbas si většina lidí spojí s dalekými cestami a výkony extrémních sportovců na horách, na vodě i pod ní, v podzemí nebo i ve vzduchu. Při dvacátém výročí festivalu se jeho organizátoři rozhodli zvýraznit jednu trošku opomíjenou věc. Skutečnost, že místem pro všechna zmiňovaná dobrodružství je příroda.


Největší momenty 100 LET českého sportu

Ilustrační foto k článku: Největší momenty 100 LET českého sportu

Největší momenty českého sportu jsou unikátní projekt, který u příležitosti stého výročí vzniku České republiky připomíná historické momenty našeho sportu. Organizátorem projektu je Česká unie sportu, za podpory České televize, Českého olympijského výboru a České obce sokolské.


Vlna veder komplikuje práci pracovníkům i klientům Oblastní charity Blansko

Zvýšená agresivita, nehojící se rány, narušení režimu... Horko například ztěžuje už tak náročnou péči o lidi se středně těžkým až těžkým mentálním postižením a kombinovaným postižením v Týdenním stacionáři v Doubravici nad Svitavou.


Proč je dobré třídit odpady

Ilustrační foto k článku: Proč je dobré třídit odpady

Velká úspora energie je jedním z mnoha důvodů, proč má smysl odpady třídit. Ale to není vše. Tříděním odpadů se prokazatelně šetří také primární zdroje surovin jako je ropa, uhlí či sklářské písky. Věděli jste například, že tříděním a recyklací odpadů ušetříme ročně 20,3 milionů GJ energie, což je produkce jaderné elektrárny Temelín za téměř 160 dnů? Tolik energie spotřebuje v průměru za rok zhruba 300 tis. domácností.