Archiv článků
   za měsíc říjen 2018

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Nejlepší plavkyně světa Katinka Hosszú zavítala do Brna

Ilustrační foto k článku: Nejlepší plavkyně světa Katinka Hosszú zavítala do Brna

Největší svátek českého plavání je minulostí. Jubilejní 50. ročník mezinárodních závodů Velké ceny Brna se letos přesunul z pětadvacítky na Lesné do plaveckého stadionu Za Lužánkami, kde pořadatelé přepažili půlící stěnou padesátimetrový bazén. Tím vznikly plavcům vynikající podmínky k plnění limitů především na prosincové mistrovství světa v krátkém bazénu.


Veselá věda hledá lektory pro svoje kroužky v Blansku

Ilustrační foto k článku: Veselá věda hledá lektory pro svoje kroužky v Blansku

Baví vás pracovat s dětmi? Rádi si hrajete a objevujete? Pak je tato nabídka určena právě vám. Vědecké kroužky jsou určeny pro žáky prvního stupně, kteří se scházejí jednou týdně na šedesátiminutové lekci.


Rozvrh v Nemocvičně přináší řadu změn. Vrátily se do něho Dětské pohybovky

Ilustrační foto k článku: Rozvrh v Nemocvičně přináší řadu změn. Vrátily se do něho Dětské pohybovky

K obměně rozvrhu sálových lekcí v blanenské Nemocvičně došlo začátkem října. Paleta cvičebních programů je opravdu pestrá, vybrat si aktuálně můžete ze čtyřiadvaceti sálových lekcí týdně. Po krátké přestávce v nabídce nechybějí ani oblíbené Dětské pohybovky. Děti si mohou v Nemocvičně nově zacvičit dokonce třikrát týdně.


Poháry pro absolutní vítěze doma nezůstaly

Ilustrační foto k článku: Poháry pro absolutní vítěze doma nezůstaly

Na letošní, již čtrnáctý ročník plaveckých závodů Memoriálu Jaroslava Starého se sjelo do blanenských lázní rekordních dvě stě pět plavců z dvaadvaceti klubů ČR i Polska. Závody pořádá domácí klub ASK Blansko jako vzpomínku na zakladatele a dlouholetého funkcionáře blanenského oddílu Jaroslava Starého.


Blanenští junioři v bowlingu slaví úspěchy

Ilustrační foto k článku: Blanenští junioři v bowlingu slaví úspěchy

V neděli 30. září byl zahájen na Bowlandu v Olomouci další ročník juniorské bowlingové ligy (JBL) Morava skupiny C. Bowling Blansko letos postavil do soutěže tři družstva, Olomouc a Frýdek Místek pak družstva dvě.



Plavci vezou z Kopřivnice deset medailí

Ilustrační foto k článku: Plavci vezou z Kopřivnice deset medailí

Blanenští plavci z kategorie dorostu, staršího a mladšího žactva se představili o víkendu na třiadvacátém ročníku Velké ceny Kopřivnice. Společně s plavci z třiadvaceti českých a moravských klubů bojovali o medaile ve čtrnácti disciplínách.


Letošní léto potvrdilo důležitost investic do vodovodů

Blanensko bylo v letošním roce označeno jako nejsušší oblast Moravy. V této souvislosti se lidé nejen z Blanska, ale i okolních obcí stále častěji ptají, zda se může stát, že nebude stačit pitná voda a jak je na to VODÁRENSKÁ AKCIOVÁ SPOLEČNOST, a. s., jako největší provozovatel vodovodů a kanalizací v regionu, připravena.


Bílá pastelka po roce opět v ulicích

Devatenáctý ročník celonárodní veřejné sbírky Bílá pastelka proběhne u příležitosti Mezinárodního dne bílé hole ve středu 17. října 2018. Její výtěžek podpoří speciální služby pro těžce zrakově postižené poskytované v celé ČR.



V Nemocnici Blansko se bojovalo za zdravá prsa

Ilustrační foto k článku: V Nemocnici Blansko se bojovalo za zdravá prsa

Preventivní akce, zaměřená na boj s rakovinou prsu, proběhla na radiodiagnostickém oddělení Nemocnice Blansko ve středu 26. září 2018. Vyšetřit se ultrazvukem nebo mamografem se nechalo v tento den celkem 87 žen. Hlavním cílem letošní akce byla, kromě provedení vlastního vyšetření,  především motivace mladých žen k pravidelné péči o svá prsa.