Archiv článků
   za měsíc únor 2019

Kategorie: ostatní  

 


Skáceli nebezpečný topol v zámeckém parku

Ilustrační foto k článku: Skáceli nebezpečný topol v zámeckém parku

Prohnilý prasklý topol černý, který byl nebezpečný a hrozil pádem na chodce, skáceli poslední únorový čtvrtek v zámeckém parku v Blansku pracovníci odborné firmy ve spolupráci s Technickými službami. Likvidaci zhruba 90 let starého stromu po prohlídce doporučil valtický dendrolog Přemysl Krejčiřík.


Největší charitativní akce v republice bude opět plnit sny

Ilustrační foto k článku: Největší charitativní akce v republice bude opět plnit sny

Komerční hudební produkce nebo sportovní akce pro veřejnost se dnes konají téměř v každém větším městě, největší charitativní akcí v České republice se ale nemůže pochlubit ani Praha, Brno či Ostrava. Ta se totiž koná v Blansku. Její sedmý „žlutý“ ročník proběhne ve dnech 7. až 8. června. Sny se letos budou plnit patnácti nominovaným.


Zubní pohotovost v březnu 2019

Služba je poskytována od 08:00 do 13:00 hodin. Mimo výše uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 08:00 do 20:00 hodin.


Starosta podpořil dobrovolné hasiče okrsku Blansko

Ilustrační foto k článku: Starosta podpořil dobrovolné hasiče okrsku Blansko

Starosta Blanska Jiří Crha na výroční valné hromadě podpořil a ocenil práci dobrovolných hasičů okrsku Blansko. Do něj patří jednotky z místních částí Horní Lhota, Dolní Lhota, Olešná, Obůrka, Těchov, Klepačov a Lažánky a sedmou jednotkou jsou dobrovolní hasiči ze Spešova.




Většina odchycených psů se vloni vrátila původním majitelům

Ilustrační foto k článku: Většina odchycených psů se vloni vrátila původním majitelům

Za uplynulý rok má psí útulek města Blanska nejlepší statistiky, co se týká psů vrácených původním majitelům za posledních deset let. Ke svým majitelům se vrátily přes dvě třetiny odchycených psů.


Kostel svatého Martina se připravuje na oslavu 880 let svého trvání

Ilustrační foto k článku: Kostel svatého Martina se připravuje na oslavu 880 let svého trvání

Ačkoliv kostel oslaví 880 let až v roce 2020, již letos probíhají přípravy na tyto oslavy. Proto se kvůli opravě omítek a výmalby v interiéru kostel již letos od 11.03. do 11.04. uzavře pro veřejnost. Bohoslužby se na tuto dobu přesunou do Katolického domu.


Ondřej Požár novým tiskovým mluvčím Městského úřadu v Blansku

Ilustrační foto k článku: Ondřej Požár novým tiskovým mluvčím Městského úřadu v Blansku

Ve světě médií se pohybuje pětadvacet let. Na blanenskou radnici Požár přišel z TV NOVA, kde pracoval poslední čtyři roky jako regionální reportér pro jižní Moravu. Předtím působil bezmála dvacet let v regionální redakci Blesku. Na pozici tiskového mluvčího Městského úřadu Blansko nastoupil 1. února.


V Domě přírody je k vidění kostra jeskynního lva

Ilustrační foto k článku: V Domě přírody je k vidění kostra jeskynního lva

Výstavu o jeskynní paleontologii uspořádal Dům přírody v Moravském krasu. Na vernisáži, která proběhla v pátek 1. února, promluvil a výstavou provedl přírodovědec a kurátor Muzea Blanenska Vlastislav Káňa. Zajímavou výstavu je možné zhlédnout do 15. března.