Archiv článků
   za měsíc květen 2019

Kategorie: kultura  

 



Blanenští senioři vyrazili na brněnskou přehradu

Ilustrační foto k článku: Blanenští senioři vyrazili na brněnskou přehradu

Blanenské SENIOR centrum vytváří pro své klienty spoustu zajímavých činností. Jednou z nich je pořádání různých výletů. Jeden z nich zanesl seniory na brněnskou přehradu.


Pěvecký sbor ZŠ Salmova se uvedl na Noci kostelů

Ilustrační foto k článku: Pěvecký sbor ZŠ Salmova se uvedl na Noci kostelů

Letošní sváteční atmosféru Noci kostelů v Blansku obohatil svým vystoupením nově založený pěvecký sbor Základní školy Blansko, Salmova 17, který je tvořen žáky 5. – 9. ročníku.


Morava Park Fest vypukne v červnu v zámeckém parku už počtvrté

Ilustrační foto k článku: Morava Park Fest vypukne v červnu v zámeckém parku už počtvrté

O5 a Radeček, Lenny, Skyline, Anna K., MIG 21 a Wohnout. To jsou kapely a interpreti, na které se letos můžou těšit návštěvníci Morava Park Festu (MPF), který se odehraje v zámeckém parku v Blansku v sobotu 22. června. A stejně jako loni ještě před nimi zahájí oblíbený hudební festival začínající nebo mladá kapela, která získá cenu Otvírák.


Ceny města Blanska dostali Antonín Petlach a Pavel Svoboda

Ilustrační foto k článku: Ceny města Blanska dostali Antonín Petlach a Pavel Svoboda

Ve středu 22. května předalo vedení města dvě Ceny města Blanska. Za celoživotní přínos v oblasti kultury byla udělena cena galeristovi, znalci blanenské historie, fotografovi a organizátorovi výstav a kulturních akcí Pavlu Svobodovi a za celoživotní přínos a dílo v oblasti a techniky ji dostal tvůrce a projektant unikátních vodních elektráren Antonín Petlach, který začátkem roku oslavil 90. narozeniny.


Sedmý BAMBIFEST přinesl radost a zábavu

Ilustrační foto k článku: Sedmý BAMBIFEST přinesl radost a zábavu

Sedmý ročník dětského a rodinného festivalu BAMBIFEST je u konce. Povedený festival ukončili v sobotu 18. května společně všichni pořadatelé s tím, že se za rok opět sejdou v zámeckém parku.


Film o Erichu Roučkovi míří do kin

Ilustrační foto k článku: Film o Erichu Roučkovi míří do kin

Ericha Roučku není třeba nějak podrobně představovat. Je bezpochyby významnou osobností Blanenska, a tak není divu, že další film z dílny studia Audiovisual, které má na svědomí tvorbu dokumentů o blanenských osobnostech Živá Paměť, je věnován právě blanenskému průmyslníkovi a vynálezci.


Muzeum na zámku ovládla strašidla

Ilustrační foto k článku: Muzeum na zámku ovládla strašidla

Stovky malých i velkých návštěvníků zaplnily v pátek 17. května navečer zámek, kde Muzeum Blanenska pořádalo Strašidelnou muzejní noc. Parádní program odstartovalo na natřískaném nádvoří muzikálově laděné Strašení v podání mladých zpěváků, muzikantů a tanečníků ze základní umělecké školy.


BAMBIFEST úspěšně zahájen

Ilustrační foto k článku: BAMBIFEST úspěšně zahájen

Již sedmý ročník BAMBIFESTu odstartoval v pátek 17. května v zámeckém parku. Samotný festival úspěšně zahájili pořadatelé společně se zástupci města a KSMB. Rodinný festival pokračuje až do sobotního odpoledne.


Muzeum Blanenska zaplní strašidla

Ilustrační foto k článku: Muzeum Blanenska zaplní strašidla

Strašidelnou muzejní noc si pro návštěvníky připravilo Muzeum Blanenska. V pátek 17. května se od šesti hodin odpoledne bezplatně otevře muzeum pro veškerou veřejnost. Nebude se však jednat o ledajakou prohlídku. Na zámku se totiž odvážlivci setkají s nejedním strašidlem.


Knihovna zve k zápisu na univerzitu pro seniory

Zápis do již desátého ročníku knihovní univerzity pro seniory odstartuje v pondělí 3. června od 10:00 hodin v Městské knihovně Blansko.


Blížící se sedmý ročník Bambifestu připomenul dukla.FEST

Ilustrační foto k článku: Blížící se sedmý ročník Bambifestu připomenul dukla.FEST

Podobně jako v předchozím roce, tak i letos se prostranství po bývalém hotelu Dukla, na náměstí Republiky, rozeznělo v rytmu hudby. V den výročí konce 2. světové války se na takzvaném Poduklí uskutečnil druhý ročník dukla.FESTu.


Bohumil Nečas vystavuje v zámku Rájec nad Svitavou

Ilustrační foto k článku: Bohumil Nečas vystavuje v zámku Rájec nad Svitavou

Město Blansko přispělo modernímu výtvarnému umění již celou řadou významných osobností. Jednou z nich je malíř a grafik Bohumil Nečas, který žije a tvoří v našem městě.


Chci zlepšit kulturní dění v Blansku, říká nový ředitel KSMB Pavel Langr

Ilustrační foto k článku: Chci zlepšit kulturní dění v Blansku, říká nový ředitel KSMB Pavel Langr

Novým ředitelem Kulturního střediska města Blanska (KSMB) jmenovala rada města dosavadního vedoucího kina Pavla Langra, který KSMB dočasně vedl místo odvolaného Jaroslava Jeřábka. Funkce ředitele se Pavel Langr, který je také členem městského zastupitelstva, ujal 1. května. V rozhovoru mluví především o plánech, jak zlepšit kulturní dění v Blansku.