Archiv článků
   za měsíc květen 2019

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Vrchlického ulice v Blansku bude kvůli opravám měsíc uzavřena

Ilustrační foto k článku: Vrchlického ulice v Blansku bude kvůli opravám měsíc uzavřena

Odbor komunální údržby upozorňuje na úplnou uzavírku silničního provozu ve Vrchlického ulici v Blansku. Důvodem plánované uzavírky, která potrvá od 4. června do 2. července, jsou stavební práce při rekonstrukci zpevněných ploch.


Obyvatelé Horní Lhoty se ptali na školní autobusy i na investice

Ilustrační foto k článku: Obyvatelé Horní Lhoty se ptali na školní autobusy i na investice

Opravy chodníků, silnic nebo cest, investice a také dopravní obslužnost – to jsou témata, o něž se zajímali obyvatelé Horní Lhoty na veřejné schůzi této blanenské městské části, která se odehrála v úterý 28. května za účasti vedení města a pracovníků některých odborů radnice.



Výběrové řízení na funkci: investiční referent

Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci investiční referent v odboru investičního a územního rozvoje MěÚ Blansko. Lhůta pro podání písemné přihlášky je 12.06.2019.


Výběrové řízení na funkci: referent komunální údržby

Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci referent komunální údržby v oddělení komunální údržby odboru komunální údržby MěÚ Blansko. Lhůta pro podání písemné přihlášky je 12.06.2019.


Hygienici upozorňují na povinnosti při prodeji občerstvení na stáncích

Z informací blanenských hygieniků vyplývá, že každoročně dochází k nárůstu alimentárních onemocnění. Podle nich není sice prokázána přímá souvislost mezi počtem nemocných a stánkovým prodejem občerstvení, ale je jisté, že konzumace pokrmů na stáncích při hromadných akcích valnou měrou přispívá k jeho nárůstu.



Poplatek za odpad je třeba zaplatit do konce května

Ilustrační foto k článku: Poplatek za odpad je třeba zaplatit do konce května

Finanční odbor upozorňuje, že do 31.5.2019 je třeba uhradit poplatek za komunální odpad. Výše poplatku zůstává stejná jako v loňském roce a činí 540 korun za osobu a rok. U vícečlenných rodin (dva a více) jde o polovinu poplatku za letošní rok – druhá část poplatku je splatná v říjnu.



Výběrové řízení na funkci: sociální pracovník

Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci sociální pracovník v oddělení sociálně právní ochrany dětí odboru sociálních věcí MěÚ Blansko.