Archiv článků
   za měsíc červen 2019

Kategorie: ostatní  

 



Obyvatelé Obůrky diskutovali s vedením města o opravě Verandy

Ilustrační foto k článku: Obyvatelé Obůrky diskutovali s vedením města o opravě Verandy

Oprava objektu zvaného Veranda byla hlavním tématem veřejné schůze občanské aktivity Obůrka s vedením města Blanska. Závěr setkání zněl: začíná se pracovat na záměru rekonstrukce Verandy tak, aby z ní vzniklo společenské centrum se zázemím pro občanskou aktivitu, hasiče i pobočku městské knihovny.



Deváťáci z Erbenky se před školou rozloučili polonézou

Ilustrační foto k článku: Deváťáci z Erbenky se před školou rozloučili polonézou

Zajímavým a neobvyklým způsobem zakončili devítiletou školní docházku žáci devátých tříd Základní školy Erbenova v Blansku. Před školou totiž hned dvakrát zatančili polonézu, kterou se blýskli už na školním plese.


Zámecký park bude kvůli festivalu MPF od pátku večer do neděle uzavřen

Ilustrační foto k článku: Zámecký park bude kvůli festivalu MPF od pátku večer do neděle uzavřen

Pořadatelé festivalu Morava Park Fest upozorňují, že od pátku 21. června od 19 hodin do neděle 23. června bude kvůli přípravám a konání zmíněného hudebního festivalu zcela uzavřen zámecký park, který tak nebude průchozí.



Pohár letního turnaje seniorů ve hře pétanque zůstal v Blansku

Ilustrační foto k článku: Pohár letního turnaje seniorů ve hře pétanque zůstal v Blansku

Když je krásné letní počasí, je možné podniknout spoustu zajímavých věcí. Někdo vyrazí ven k vodě, jiný s dětmi do zoo nebo s partnerem posedí v kavárenské zahrádce. Obyvatelé blanenského SENIOR centra však nezahálejí a sportují. A že jim to jde!


Ericha Roučku připomíná kromě filmu i výstava a kniha

Ilustrační foto k článku: Ericha Roučku připomíná kromě filmu i výstava a kniha

Sledovat životní příběh inženýra Ericha Roučky znamená sledovat život zcela výjimečného člověka. Nejen badatele ve třech různých technických oborech, ale také velice úspěšného podnikatele a průmyslníka. V červnu byl o tomto významném blanenském vynálezci uveden film, v Muzeu Blanenska byla otevřena výstava a také o něm vznikla kniha.


Na zahradní slavnosti v DDM se tančilo i tvořilo

Ilustrační foto k článku: Na zahradní slavnosti v DDM se tančilo i tvořilo

Příjemné odpoledne plné zábavy čekalo na návštěvníky zahradní slavnosti v Domě dětí a mládeže (DDM) v Blansku. Děti si mohly zastřílet z pušky nerf nebo si vyrobit keramiku.


Výběrové řízení na funkci: sociální pracovník – 0,6 úvazku

Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci sociální pracovník – 0,6 úvazku do Poradny pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Blansku v odboru sociálních věcí MěÚ Blansko. Lhůta pro podání písemné přihlášky je 02.07.2019.


Aquapark otevřeli o tři dny dřív

Ilustrační foto k článku: Aquapark otevřeli o tři dny dřív

Úderem poledne se druhou červnovou středu otevřel aquapark v Blansku. Provozovatel přitom plánoval, že se bazény a vodní atrakce otevřou až v sobotu 15. června.



Železniční přejezd v Dolní Lhotě uzavřou i v noci na pátek

Ilustrační foto k článku: Železniční přejezd v Dolní Lhotě uzavřou i v noci na pátek

Kromě již oznámených červencových uzavírek bude kvůli dalšímu poškození zavřený v noci na pátek 14. června železniční přejezd v Blansku-Dolní Lhotě. Řidiči přes něj kvůli vynucené opravě neprojedou od čtvrtka 13. června od 23:00 hodin do pátku 14. června do 4:40 hodin.


Mladí hasiči z Těchova zabodovali v krajské soutěži

Ilustrační foto k článku: Mladí hasiči z Těchova zabodovali v krajské soutěži

V krajském kole soutěže Plamen výrazně zabodovali mladí hasiči z Těchova, kteří už dřív vyhráli okresní kolo na Blanensku. V areálu brněnského VUT se druhou červnovou sobotu závodilo v šesti disciplínách: požárnická všestrannost, štafeta CTIF, útok CTIF, štafeta 4 × 60 m, štafeta dvojic a požární útok.



Stará krásná auta se sjela do Blanska na Veteran Tour Macocha

Ilustrační foto k článku: Stará krásná auta se sjela do Blanska na Veteran Tour Macocha

Už po devětatřicáté se do Blanska druhý červnový víkend sjela krásná stará auta na Veteran Tour Macocha. Na parkovišti za takzvaným Poduklím mohli lidé v sobotu dopoledne obdivovat skoro čtyři desítky historických aut a motocyklů.


Děti lovily na Sloupečníku ryby

Ilustrační foto k článku: Děti lovily na Sloupečníku ryby

Kapry nebo pstruhy si mohly na sádkách i v rybníku Sloupečník ulovit děti, které přišly druhou červnovou sobotu na Dětský den s rybáři. O zájmu dětí i rodičů a babiček a dědečků svědčila fronta na úlovek před sádkami. Během hodiny přišla necelá stovka lidí.


Moravský kras zaplní cvičení sanitek a záchranářů

Ilustrační foto k článku: Moravský kras zaplní cvičení sanitek a záchranářů

Od pátku 7. do neděle 9. června se v Moravském krasu a okolí uskuteční cvičení zdravotnických záchranných služeb z ČR a Bratislavy. Na průběh cvičení upozorní návštěvníky krasu cedule.




Přehlídka slavnostních stolů byla pastvou pro oči

Ilustrační foto k článku: Přehlídka slavnostních stolů byla pastvou pro oči

Hotovou pastvou pro oči se stala pro návštěvníky přehlídka slavnostních stolů studentů Střední školy technické a gastronomické v Blansku, kterou první červnové úterý hostil Dělnický dům.