Archiv článků
   za měsíc červen 2019

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 



Společně PRO Blansko startuje s částkou 600 tisíc korun

Ilustrační foto k článku: Společně PRO Blansko startuje s částkou 600 tisíc korun

Máte nápady na úpravy zeleně, například sázení stromů nebo vytvoření klasické louky? Chtěli byste pořídit či upravit mobiliář jako lavičky, odpadkové koše, stojany na kola? Máte nápad na vytvoření či opravu menších dětských hřišť s herními prvky nebo pískovištěm? Nebo byste chtěli upravit veřejné prostranství – například předláždit staré chodníky, umístit tzv. šlapákové chodníčky na vyšlapané stezky, nebo by se vám líbila úprava parku?


Městské lázně jsou v havarijním stavu a musí se opravit, říká starosta Jiří Crha

Ilustrační foto k článku: Městské lázně jsou v havarijním stavu a musí se opravit, říká starosta Jiří Crha

Rekonstrukce městských lázní, vybudování komunikace, mostu a nových parkovacích míst u Salmova mlýna, úprava frekventované Údolní ulice, rekonstrukce ubytovny či projekt Předzámčí. To jsou některé z priorit v programovém prohlášení vedení města Blanska, o nichž po více než půl roce ve funkci hovoří starosta Jiří Crha.


Výsledky zápisu do blanenských mateřských škol pro školní rok 2019/2020

Dne 2. května 2019 proběhl na všech sedmi mateřských školách zřizovaných městem Blanskem sběr žádostí o zařazení dětí do systému předškolního vzdělávání (tzv. zápis). Již třetím rokem je na území města uplatňována zásada tzv. spádovosti jednotlivých mateřských škol.


Střípky ze zastupitelstva

Ilustrační foto k článku: Střípky ze zastupitelstva

Komentáře starosty města k vybraným usnesením z posledního zasedání Zastupitelstva města Blanska, které se konalo 11. června 2019.


Výběrové řízení na funkci: sociální pracovník

Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci sociální pracovník v oddělení sociálně právní ochrany dětí odboru sociálních věcí MěÚ Blansko. Lhůta pro podání písemné přihlášky je 02.07.2019.


Výběrové řízení na funkci: investiční referent

Město Blansko vyhlašuje výběrové řízení na funkci investiční referent v odboru investičního a územního rozvoje MěÚ Blansko. Lhůta pro podání písemné přihlášky je 02.07.2019.


Do kasičky na You Dream We Run dali lidé dalších osm tisíc

Ilustrační foto k článku: Do kasičky na You Dream We Run dali lidé dalších osm tisíc

Více než čtyři tisícovky běžců vyběhaly o víkendu na charitativním běhu You Dream We Run přes 1,1 milionu korun na splnění snů patnácti tělesně a zdravotně postiženým lidem. To však není konečná částka, protože dalších necelých osm tisíc dali dobrodinci do kasičky u prodejního stánku se žlutými tričky na atletickém stadionu v Blansku.


Pozvánka na zastupitelstvo

Starosta města Blanska zve na 4.jednání Zastupitelstva města Blanska, které proběhne v úterý 11. června od 15:30 hodin ve velké zasedací místnosti MěU Blansko na nám. Republiky 1. Jednání zastupitelů jsou přístupná veřejnosti.