Archiv článků
   za měsíc červenec 2019

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Charitativní shybování už potřetí v Blansku. Letos sportovci pomůžou Terezce s mozkovou obrnou

Ilustrační foto k článku: Charitativní shybování už potřetí v Blansku. Letos sportovci pomůžou Terezce s mozkovou obrnou

Letos budou v Blansku shybovat a pomáhat hendikepovaným už potřetí. Charitativní akce Světový den shybu Blansko se uskuteční 7. září od 11 hodin na náměstí Republiky. Do 6 hodin večer budou sportovci shybovat, aby podpořili sen Terezky, která trpí mozkovou obrnou. Tato nemoc sice vyléčit nejde, ale díky intenzivnímu cvičení a hippoterapii dosahuje dívka znatelných pokroků v pohybu.


Ulici Na Brankách čeká uzavírka

Ilustrační foto k článku: Ulici Na Brankách čeká uzavírka

Ve dnech 6. a 7. srpna se uzavře ulice Na Brankách. Uzavírku v délce cca 70 metrů způsobí pokládka kabelu vysokého a nízkého napětí. Z ulice Brněnské bude komunikace úplně uzavřena. Z ulice Na Lukách bude přístupná s dopravním omezením pomocí semaforu. Realizátorem stavby "Blansko – TS Na Brankách" je společnost MOPRE s. r. o., Břest 79, 768 23, Břest.



V Blansku testují autobus na zemní plyn

Ilustrační foto k článku: V Blansku testují autobus na zemní plyn

V blanenských ulicích se testuje ekologický autobus MHD s pohonem na zemní plyn, který zapůjčila firma ČAD Blansko. Ve zkušebním provozu se v něm můžou svézt cestující hned na dvou linkách.


Letní otevírací doba informační kanceláře

Informační kancelář Blanka i letos v letní sezoně rozšíří svoji provozní dobu pro veřejnost na sedm dní v týdnu. Turisté tak mohou v Blansku získat informace o regionu a tipy na výlety i v sobotu odpoledne a v neděli.


Shromáždění účastníků destinační oblasti Moravský kras a okolí

Ilustrační foto k článku: Shromáždění účastníků destinační oblasti Moravský kras a okolí

Dne 25. června 2019 proběhlo na zámku v Boskovicích shromáždění účastníků memoranda k turistické oblasti Moravský kras a okolí. Shromáždění účastníků se zúčastnilo 32 zástupců subjektů působících v cestovním ruchu, obcí a měst, muzeí, spolků, organizací a podnikatelů.