Archiv článků
   za měsíc říjen 2019

Kategorie: sport  

 


Vojtěch Grűn přivezl z Půlmaratonu v Legnici bronz. Ve své kategorii dosáhl na stříbrnou medaili

Ilustrační foto k článku: Vojtěch Grűn přivezl z Půlmaratonu v Legnici bronz. Ve své kategorii dosáhl na stříbrnou medaili

Pozvánku na Legnický půlmaraton obdrželi Blanenští již počtvrté. Naši vytrvalci zde stabilně dosahují vynikajících výsledků. V letošním roce se nejlépe dařilo Vojtěchu Grűnovi, který si svým výkonem zajistil místo na bedně. V blanenském tandemu nechyběl ani Michal Krška. Zatímco vloni skončil patnáctý ve své kategorii, letos mu patří sedmnáctá příčka.


Atleti z Dvorské opět mezi evropskou špičkou

Ilustrační foto k článku: Atleti z Dvorské opět mezi evropskou špičkou

Více jak třicet medailových umístění, cenné atletické tituly a další osobní maxima. K tomu vzorná reprezentace školy a města Blanska. To jsou podzimní výsledky atletů z AK Blansko Dvorská. Například atletka Ema Králová se postarala o další úspěch na evropském šampionátu, když získala stříbrnou medaili na letošním EKAGu. Navázala tak na úspěchy svých předchůdců (M. Hrubá, M. Zamazal, A. Dekanová).


Hokejisté Dynamiters nezahájili sezónu dle představ

Ilustrační foto k článku: Hokejisté Dynamiters nezahájili sezónu dle představ

Blanenští hokejisté přežili letní klinickou smrt, kdy se klub rázem octl bez trenéra, bez předsedy a bez peněz. Klub se finančně stabilizoval a vstoupil do soutěže. Sice ne úplně ideálně, ale s náznaky světlých zítřků.


Mladí blanenští basketbalisté zahájili sezónu

Ilustrační foto k článku: Mladí blanenští basketbalisté zahájili sezónu

Basketbalové týmy mládežnického klubu BBK Blansko mají za sebou první zápasy sezóny 2019/2020. A matematickou terminologií byly úspěšné ze dvou třetin.


FK Blansko: Doma stoprocentní, venku to skřípe

Ilustrační foto k článku: FK Blansko: Doma stoprocentní, venku to skřípe

Nováček v MSFL, na jehož hřiště se soupeři boji. Tak by se ve zkratce dala shrnout výkonnost blanenských fotbalistů, kteří se stále pohybují na čele tabulky, nicméně jejich výkony určitě nejsou ideální.


Výkonnostní vzestup plavce Radima Švarce

Ilustrační foto k článku: Výkonnostní vzestup plavce Radima Švarce

Na krátké pětadvacítce v Kopřivnici se sešli o víkendu plavci z osmnácti českých a moravských klubů na čtyřiadvacátém ročníku Velké ceny Kopřivnice. Blanenský oddíl vyslal do bojů o medaile ve třech kategoriích deset plavců. Družstvo pod vedením svého trenéra Miroslava Špačka posbíralo úctyhodných šestadvacet cenný kovů, z toho osm mělo nejvyšší hodnotu.


Půlmaraton Moravským krasem letos nabídl špičkové sportovní výkony. Polák Gulaj obsadil první příčku ve své kategorii

Ilustrační foto k článku: Půlmaraton Moravským krasem letos nabídl špičkové sportovní výkony. Polák Gulaj obsadil první příčku ve své kategorii

Pětadvacátý ročník této mimořádné sportovní události tentokrát připadl na poslední zářijovou sobotu. Hlavní závod přilákal do Blanska necelé čtyři stovky registrovaných běžců. Nechyběli ani zahraniční hosté z našich partnerských měst. Artur Gulaj z polské Legnice proběhl cílovou páskou jako čtvrtý. Jméno starosty rakouského Mürzzuschlagu Karla Rudischera figuruje ve druhé polovině výsledkové listiny.