Archiv článků
   za měsíc listopad 2019

Kategorie: kultura  

 


Vánoční strom na náměstí už svítí!

Ilustrační foto k článku: Vánoční strom na náměstí už svítí!

Páteční odpoledne (29.11.2019) bylo zasvěceno rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky. Kulturní středisko města Blanska ve spolupráci s agenturou Impérium Zábavy připravilo bohatý kulturní program, který zakončilo právě slavnostní rozsvícení více než desetimetrové jedle, kterou městu darovala paní Dryšlová z Ráječka. Už od rána však bylo náměstí zaplněno prodejními stánky s dárkovými předměty, rukodělnými výrobky, dobrým jídlem i pitím.


70. narozeniny Gymnázia Blansko

Sedmdesáté narozeniny Gymnázia Blansko oslavili pozvaní i další hosté 8. listopadu 2019, kdy slavnostně vyzdobená škola otevřela dveře absolventům, bývalým učitelům i zaměstnancům, zástupcům města Blanska, současným i budoucím studentům a všem svým příznivcům.


Vánoční strom je už na svém místě!

Ilustrační foto k článku: Vánoční strom je už na svém místě!

Stejně jako v minulých letech, tak i letos byl na prostranství před Komerční banku usazen vánoční strom. V letošním roce se jedná o více než desetimetrovou kanadskou jedli, který městu Blansku věnovala paní Marcela Dryšlová z Ráječka. Strom byl usazen v pondělí kolem desáté hodiny dopoledne.


Blansko zavzpomínalo na 17. listopad

Ilustrační foto k článku: Blansko zavzpomínalo na 17. listopad

Je to již třicet let, co se podařilo zlomit komunistický režim a po 41 letech zavládla v tehdejším Československu demokracie. A právě na tyto okamžiky se zavzpomínalo v neděli 17. listopadu v blanenském kině.


Blansko přivítalo svatého Martina

Ilustrační foto k článku: Blansko přivítalo svatého Martina

I v letošním roce proběhlo již tradiční Vítání svatého Martina. Čtyřdenní akce přilákala do zámeckého parku více než 2 500 návštěvníků, kteří se po dobu celé akce výborně bavili. Vrcholem svátečního programu byl – jako každý rok – nedělní historický průvod městem, kterého se zúčastnilo několik stovek aktérů.


Vítání sv. Martina pro děti

Ilustrační foto k článku: Vítání sv. Martina pro děti

Ačkoliv jsou naše čtyřdenní slavnosti určeny pro všechny věkové kategorie návštěvníků, speciální pozornost věnujeme především dětem. Nejenom, že mají již tradičně vstup do zámeckého parku zdarma, ale letos si pro ně organizátoři připravili v rámci programu několik novinek, které jim zábavnou formou přiblíží historii a do připraveného programu je aktivně zapojí.


Tvořivé dílny v městské galerii představí mnoho novinek

V rámci letošního Vítání svatého Martina se v Galerii města Blanska uskuteční tvořivá setkání, která navážou na dlouholetou tradici dílen se svatomartinskou tematikou, opakovaně pořádaných právě galerií.


Svatomartinská vína letos v prodeji o tři dny dříve

V letošním roce nastalo ve vinařských kruzích velké zemětřesení. Vinařský fond rozhodl o výjimečném povolení prodeje svatomartinského  vína už od pátku 08.11.2019. Díky této skutečnosti tak mohou návštěvníci Vítání svatého Martina ochutnat svatomartinské víno už na akci Na víno s Martinem, konané v sobotu 9. listopadu.