Archiv článků
   za měsíc květen 2020

Kategorie: ostatní  

 


Do Blanska se již podvanácté sjeli majitelé trabantů

Ilustrační foto k článku: Do Blanska se již podvanácté sjeli majitelé trabantů

Blansko v sobotu odpoledne hostilo tradiční setkání majitelů legendárních vozidel značky Trabant. Na parkovišti na náměstí Republiky se tentokrát seřadilo čtyřiadvacet aut.


V Noclehárně pro muže skončil nepřetržitý provoz

Ilustrační foto k článku: V Noclehárně pro muže skončil nepřetržitý provoz

V pondělí 18. května, po dvou měsících fungování v 24hodinovém režimu, se Noclehárna pro muže vrací k běžnému nočnímu provozu. Pro muže bez domova bude otevřena opět od 20 do 8 hodin každý den včetně státních svátků.


V Blansku bude jezdit víc autobusů, MHD se vrátí do běžného režimu 23. května

Ilustrační foto k článku: V Blansku bude jezdit víc autobusů, MHD se vrátí do běžného režimu 23. května

Autobusy městské hromadné dopravy v Blansku budou opět jezdit častěji. Předposlední květnovou sobotu se linky vrátí téměř do takové podoby, jakou měly před koronavirovu krizí. Přibude také regionálních spojů v rámci IDS JMK. Od stejného data zahájí provoz také turistické cyklobusy. Rodiče dojíždějících školáků tak mohou počítat s tím, že jejich děti navštěvující 1. stupeň ZŠ na výuku doveze školní autobus.


Nemocnice Blansko je od pondělí přístupná hlavním vstupem

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko je od pondělí přístupná hlavním vstupem

Mimořádná opatření, která platí v blanenské nemocnici od poloviny března, se postupně rozvolňují. Od zítřka se plně otevře hlavní vstup z ulice Sadová. Přístupný byl sice už minulý týden, využít jej ale mohli jen návštěvníci lékárny. Nyní tudy bude opět možné projít i do nemocnice. V provozu jsou už také všechny ambulance, pacienti by se ale dál měli objednávat telefonicky. Měření teploty u vstupu zůstává, stejně jako zákaz návštěv.


V Blansku se vyrábí kompost s certifikátem z Moravského krasu

Ilustrační foto k článku: V Blansku se vyrábí kompost s certifikátem z Moravského krasu

Blanenskou kompostárnu ocení zahrádkáři i firmy a instituce, které se starají o zeleň, hned dvakrát. Poprvé, když jim zařízení pomůže zbavit se bioodpadu a podruhé, když jim dodá kompost. Právě Blanenský kompost, který se v  městské kompostárně vyrábí, je tématem dalšího dílu našeho seriálu o držitelích certifikátu Moravský kras regionální produkt.