Archiv článků
   za měsíc červen 2020

Kategorie: cestovní ruch  

 


Tip na výlet: Josefovským údolím

Ilustrační foto k článku: Tip na výlet: Josefovským údolím

Při dnešním výletu si užijete ticha a klidu adamovských lesů, pokocháte se poezií a dalekým výhledem, prozkoumáte jeskyni a navštívíte lesní bar! Na tento výlet počítejte s jedním dopolednem či odpolednem, trasa měří cca 10 kilometrů a včetně zastávek ji zvládnete zhruba za čtyři hodiny.


Zjara naše včely létají na javory do Pustého žlebu, říká včelař René Švancara z Veselice

Ilustrační foto k článku: Zjara naše včely létají na javory do Pustého žlebu, říká včelař René Švancara z Veselice

Další díl seriálu, ve kterém postupně představujeme některé držitele značky Moravský kras regionální produkt, se bude věnovat včelím produktům z Veselice. V rodinném domku v centru obce je vyrábí včelař René Švancara se svou ženou Janou. „Značku Moravský kras regionální produkt mají naše včelí produkty, kterými jsou med, svíčky a mezistěny,“ upřesňuje hned na začátek René Švancara.



Základem je na rodinné farmě Amálka kozí a ovčí mléko

Ilustrační foto k článku: Základem je na rodinné farmě Amálka kozí a ovčí mléko

Kozí a ovčí sýry z rodinné farmy Amálka v Karolíně zřejmě nejsou pro obyvatele a návštěvníky Blanska neznámé. Stánek s jejími produkty pravidelně najdou na farmářských trzích na náměstí Republiky a k dostání jsou také v Crhákovic krámku u železničního nádraží nebo ve Vinotéce a sýrárně u Brázdů na náměstí Svobody.



Město rozdělí další dotace na akce v zahraničních partnerských městech

Ilustrační foto k článku: Město rozdělí další dotace na akce v zahraničních partnerských městech

Odbor kancelář tajemníka oznamuje všem zájemcům o spolupráci s blanenskými partnerskými městy v Itálii, Polsku, na Slovensku a v Rakousku, že druhý termín pro podání žádostí o dotace na činnost v oblasti zahraničních styků začíná 22. června 2020. Jedná se o náhradní termín pro podávání žádostí, původní termín plánovaný na měsíc duben se neuskutečnil z důvodu pandemie nemoci COVID-19.