Archiv článků
   za měsíc srpen 2020

Kategorie: ostatní  

 


Zubní pohotovost v září 2020

Služba je poskytována vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.


Školy zahajují provoz bez roušek, platí ale zpřísněná hygienická opatření

Ilustrační foto k článku: Školy zahajují provoz bez roušek, platí ale zpřísněná hygienická opatření

I když to vypadalo na start školního roku v rouškách, ministerstvo školství své rozhodnutí v půlce srpna změnilo. V blanenských školách nebudou od 1. září roušky povinné, školy ale nastavují zpřísněná hygienická opatření. K dispozici bude dezinfekce, častěji se bude uklízet. Konkrétní hygienická opatření v jednotlivých školách se ale mohou lišit, rozhodují o nich sami ředitelé.



Charitativní běh You Dream We Run zrušili. Pomoci lze ale i letos. Koupí speciálního trička pomůžete postiženému záchranáři

Ilustrační foto k článku: Charitativní běh You Dream We Run zrušili. Pomoci lze ale i letos. Koupí speciálního trička pomůžete postiženému záchranáři

Letošní ročník charitativního běhu You Dream We Run musel být kvůli omezením spojeným s covidem-19 zrušený. Organizátoři ze spolku Prosen se ale i přes to rozhodli pomáhat a uspořádali sbírku na pomoc bývalému záchranáři Zděňku Mikulovi. Někdejší zaměstnanec Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje se po mozkové příhodě snaží vrátit do běžného života i zpět do záchranářského auta.


Základní škola Salmova o prázdninách pro žáky uspořádala vzdělávací dny

Ilustrační foto k článku: Základní škola Salmova o prázdninách pro žáky uspořádala vzdělávací dny

Základní škola na ulici Salmova v Blansku otevřela své brány dětem i v období prázdnin. Ve spolupráci s Asociací školních sportovních klubů ČR se škola zapojila do projektu Vzdělávací dny. Tento projekt je zaměřený na podporu naučně-populárního vzdělávání žáků všech stupňů škol.


Blíží se uzávěrka fotografické soutěže. Pochlubte se svými úlovky!

Ilustrační foto k článku: Blíží se uzávěrka fotografické soutěže. Pochlubte se svými úlovky!

Už jen pár dní můžete zasílat snímky do fotosoutěže Živé poklady Blanenska, kterou v dubnu vyhlásilo město Blansko ve spolupráci s ochranáři. Cílem soutěže je získat co nejvíce fotografií živočichů a rostlin, které lze najít v zákoutích městských parků, v ulicích města i ve volné přírodě v okolí Blanska a v Moravském krasu. Uzávěrka soutěže je 31. srpna 2020.


Zařízení Pěkná modrá pomáhá lidem s duševním onemocněním

Ilustrační foto k článku: Zařízení Pěkná modrá pomáhá lidem s duševním onemocněním

Osvojit si návyky, které usnadní získat a udržet si zaměstnání. Osamostatnit se od rodiny, naučit se o sebe postarat, rozvíjet svoje záliby a být s ostatními lidmi. Cílem charitního zařízení Pěkná modrá v Doubravici nad Svitavou je pomoci prožít co nejvíce plnohodnotný a samostatný život lidem, kteří kvůli svému zdravotnímu stavu nemají možnost být zaměstnaní.