Archiv článků
   za měsíc září 2020

Kategorie: cestovní ruch  

 


Svatební koláče ve Sloupu pečou podle sto let starého receptu

Ilustrační foto k článku: Svatební koláče ve Sloupu pečou podle sto let starého receptu

Jedním z prvních výrobců, který získal značku Moravský regionální produkt, byla společnost Zemspol Sloup. Certifikát s typickou modrou kapkou firma obdržela pro své pečivo. Pekárnu proslavily především svatební koláče a vánočky. Stejně jako malou firemní prodejnu ji najdete v přízemí správní budovy Zemspolu v centru Sloupu.



Včelaření se u Henkových dědí z otce na syna. Jejich med nese označení Moravský kras regionální produkt

Ilustrační foto k článku: Včelaření se u Henkových dědí z otce na syna. Jejich med nese označení Moravský kras regionální produkt

„Kdo čaj s medem ráno pije, nestoná a dlouho žije.“ Tak přesně takové motto si vybral včelař Ondřej Henek z Blanska pro svou prezentaci na webu, který představuje certifikované regionální výrobky z celé České republiky. Označení Moravský kras regionální produkt nese jeho Med z Drahanské vrchoviny. A právě jemu se bude věnovat další dál našeho seriálu.


Pamětní hrníčky zdobí historické motivy města

Ilustrační foto k článku: Pamětní hrníčky zdobí historické motivy města

U příležitosti městské sousedské slavnosti Zažít Blansko jinak byl v informační kanceláři Blanka zahájen prodej nových suvenýrů. Ve spolupráci s blanenským galeristou Pavlem Svobodou vznikne série dvanácti hrníčků s motivy z historie města. Na historických pohlednicích jsou zobrazeny hlavní pamětihodnosti města, jako je radnice, kostel sv. Martina, zámek nebo kino, ale také několik celkových pohledů na město z různých období.