Archiv článků
   za měsíc listopad 2020

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Na Zborovcích pokračuje třetí etapa regenerace veřejných prostranství

Ilustrační foto k článku: Na Zborovcích pokračuje třetí etapa regenerace veřejných prostranství

Konkrétní obrysy už nyní dostává nová podoba další části sídliště Zborovce. V pořadí třetí etapa regenerace veřejných prostranství skončí v létě příštího roku. Úpravy nyní probíhají na plochách mezi bytovými domy v ulici Kamnářská a Cihlářská, nový bude také centrální chodník vedoucí napříč sídlištěm z Okružní ulice i tamní autobusová zastávka. V plánu je i výsadba několika desítek stromů.


Ve dvoře školy TGM už stojí skelet nové jídelny a kuchyně

Ilustrační foto k článku: Ve dvoře školy TGM už stojí skelet nové jídelny a kuchyně

Práce v areálu Základní školy Tomáše Garrigua Masaryka v Rodkovského ulici jsou v plném proudu. Stavební firmě se i přes aktuálně platná omezení související s koronavirem daří pokračovat podle plánu. Na místě bývalých pozemků v areálu školy tak už stojí skelet nového objektu kuchyně a jídelny. Začínají také práce na stavbě spojovacího krčku, kterým budou školáci na obědy procházet z hlavní budovy. Pracuje se ale i v historické budově školy. Stavba jídelny s kuchyní by měla být dokončená v červenci příštího roku.


Vodní nádrž Palava čeká výlov, vypuštění a oprava

Ilustrační foto k článku: Vodní nádrž Palava čeká výlov, vypuštění a oprava

Vodní nádrž Palava I. na okraji Blanska se začala upouštět. Přehradu totiž v sobotu čeká výlov a následně úplné vypuštění. Vodu je nutné upustit kvůli opravě netěsnícího potrubí vedoucího přímo v hrázi nádrže. Díky tomu, že v nádrži nebude po dobu oprav voda, je možné vysprávku potrubí zajistit bezvýkopovou metodou.