Archiv článků
   za měsíc prosinec 2020

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Hnědé kontejnery na bioodpad dostanou také domácnosti ve městě

Ilustrační foto k článku: Hnědé kontejnery na bioodpad dostanou také domácnosti ve městě

Město uspělo se žádostí o dotaci na nákup dalších kontejnerů na biologicky rozložitelný odpad (BRO) pro domácnosti. Po občanech místních částí, kteří hnědé nádoby dostali letos na jaře, se tak dostane také na obyvatele rodinných domů na území vnitřního města. Kontejnery se budou do domácností distribuovat zdarma. Zájemci se ale musí předem přihlásit, buď elektronicky, nebo prostřednictvím papírového formuláře.


V zámeckém parku se opět pracuje. Rybníček obkrouží nová zpevněná cesta

Ilustrační foto k článku: V zámeckém parku se opět pracuje. Rybníček obkrouží nová zpevněná cesta

V zámeckém parku pokračují další úpravy. Letos na jaře město provedlo obnovu rybníčku. Minulý týden začaly práce na vybudování cesty okolo této vodní plochy ve spodní části parku. Na ně naváže také osazení brány z ulice Úvoz, v okolí rybníčku poté přibude mobiliář a výhledově také pódium pro pořádání kulturních vystoupení.


Z ulic Blanska zmizelo přes pět desítek dlouhodobě odstavených vozidel

Ilustrační foto k článku: Z ulic Blanska zmizelo přes pět desítek dlouhodobě odstavených vozidel

Desítky dlouhodobě odstavených vozidel, která nemají platnou technickou prohlídku, komplikovaly parkování po celém městě. Donutit majitele vozidlo odstavit z veřejných parkovišť a komunikací bylo ale velice složité, strážníci k tomu majitele jen kvůli neplatné technické totiž nutit nemohli. Situace se změnila díky novelizaci zákona o pozemních komunikacích. Městská policie díky ní od začátku listopadu z ulic města dostala přes pět desítek takových vozidel.


Napojení dopravy z Mlýnské ulice a Sportovního ostrova na Poříčí vyřeší kruhový objezd

Ilustrační foto k článku: Napojení dopravy z Mlýnské ulice a Sportovního ostrova na Poříčí vyřeší kruhový objezd

Na hlavním silničním průtahu Blanskem přibude další okružní křižovatka. Zatím jsou okružními křižovatkami řešeny spojení ulic Svitavská, Smetanova, Rožmitálova a Vodní u bývalé pošty a také napojení ulic Svitavská, Nádražní a Edvarda Beneše u autobusového nádraží. Příští rok se na okružní začne měnit také křižovatka ulic Mlýnská a Poříčí u mostu na Sportovní ostrov.


Zastupitelé schválili rozpočet na rok 2021

Ilustrační foto k článku: Zastupitelé schválili rozpočet na rok 2021

Město bude příští rok hospodařit s částkou 571,5 milionu korun, shodně na straně příjmů i výdajů. Rozpočet na rok 2021 schválilo zastupitelstvo na svém zasedání v úterý 8. prosince. Tento zásadní dokument pro fungování samosprávy podpořilo dvaadvacet ze třiadvaceti přítomných zastupitelů, proti byl jeden.


Participativní rozpočet Společně PRO Blansko 2020 vyhrály Lavičky pro oddech i setkávání generací

Ilustrační foto k článku: Participativní rozpočet Společně PRO Blansko 2020 vyhrály Lavičky pro oddech i setkávání generací

Celkem 25 nových laviček a 15 hnízd, která budou tvořena stolky s posezením, doplní v příštím roce veřejná prostranství v centru Blanska i v okrajových částech města. Projekt navržený Římskokatolickou farností Blansko zastoupenou farářem Jiřím Kaňou se stal vítězem letošního ročníku participativního rozpočtu. Získal celkem 296 hlasů, nejvíce ze všech 10 projektů, které letos postoupily do hlasování. Město na něj vyčlení 600 tisíc korun.