Archiv článků
   za měsíc prosinec 2020

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


PF 2021

Ilustrační foto k článku: PF 2021

Vážení spoluobčané, právě končící rok 2020 byl pro všechny z nás rokem přelomovým, plným změn a nových výzev. Děkujeme vám, že jste nám pomohli koronavirová omezení v Blansku zvládnout v rámci možností bez zásadních problémů.


Pěší se dostanou k zastávce u hotelu Panorama bezpečněji, město kolem silnice vybudovalo nový chodník

Ilustrační foto k článku: Pěší se dostanou k zastávce u hotelu Panorama bezpečněji, město kolem silnice vybudovalo nový chodník

Cesta pro pěší podél hlavní silnice v Češkovicích je teď bezpečnější a pohodlnější. Chodci se k autobusové zastávce a k hotelu Panorama dostanou po novém chodníku, který navazuje na panelovou stezku vedoucí od rekreační oblasti Palava. Nové chodníky ale město letos vybudovalo i na dalších místech, například v Těchově nebo v ulici Křížkovského.


Město vybralo zhotovitele i provozovatele kavárny na Poduklí

Ilustrační foto k článku: Město vybralo zhotovitele i provozovatele kavárny na Poduklí

Prostor po zbouraném hotelu Dukla na centrálním náměstí Republiky doplní už za pár měsíců dlouho připravovaná kavárna. Výběrové řízení na zhotovitele vyhrála firma Cubespace. Město už má jasno i o tom, kdo bude kavárnu provozovat, radní vybrali nabídku firmy CoCo Cafe Company. Kavárna by měla zahájit provoz v červenci příštího roku.


Potrubí hráze opravili unikátní metodou

Ilustrační foto k článku: Potrubí hráze opravili unikátní metodou

Dělníci už dokončili práce na opravě havárie potrubí v hrázi vodní nádrže Palava. To netěsnilo a hrozilo narušení hráze. Specializovaná firma potrubí opravovala od pondělí. Využila při tom bezvýkopovou metodu pomocí pryskyřicového rukávce, ta je rychlejší a levnější než jiné způsoby opravy. Přehrada je kvůli opravám bez vody, opět napouštět se začne až po opravě uzávěru potrubí.