Archiv článků
   za měsíc únor 2021

Kategorie: ostatní  

 




Výtěžek z Tříkrálové sbírky v regionu poslouží nejen pro mobilním hospic

Ilustrační foto k článku: Výtěžek z Tříkrálové sbírky v regionu poslouží nejen pro mobilním hospic

Netradiční podobu letos měla Tříkrálová sbírka, kterou pořádá Charita ČR. Skupinky tříkrálových koledníků letos kvůli protiepidemickým opatřením domácnosti navštěvovat nemohli, lidé ale mohli přispívat do kasiček umístěných v obchodech a dalších místech jednotlivých obcí, případně on-line. Oblastní charita Blansko získala do konce ledna přímo do tříkrálových kasiček 1 233 346 korun, dalších 365 051 korun pak lidé darovali on-line. Celkový průběžný výsledek Tříkrálové sbírky na Blanensku, tak je 1 598 397 korun. On-line lze ale přispívat i nadále.


Nemocnice nakoupila nová polohovací lůžka. Zvýší kvalitu péče o pacienty

Ilustrační foto k článku: Nemocnice nakoupila nová polohovací lůžka. Zvýší kvalitu péče o pacienty

Blanenská nemocnice na konci loňského roku pořídila čtyřicet jedna nových elektrických postelí včetně pasivních antidekubitních matrací, které výrazně zpříjemní pobyt pacientů na některých odděleních. Za tato lůžka nemocnice zaplatila jeden a půl milionu korun z vlastních zdrojů.


Zubní pohotovost v únoru 2021

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.