Archiv článků
   za měsíc červen 2021

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Stavba nové kuchyně a jídelny u základní školy TGM se blíží ke konci

Ilustrační foto k článku: Stavba nové kuchyně a jídelny u základní školy TGM se blíží ke konci

V areálu základní školy TGM v Rodkovského ulici finišují práce na přístavbě nové jídelny a kuchyně. Nový stravovací provoz je po stavební stránce dokončený včetně spojovacího krčku a v současnosti probíhají poslední úpravy. Kolaudace se plánuje ještě do konce června. Od července pak začne demolice přístavby, ve které sídlí školní jídelna a kuchyně nyní.


Po koronavirové přestávce město přivítalo čtyřicítku malých občánků

Ilustrační foto k článku: Po koronavirové přestávce město přivítalo čtyřicítku malých občánků

Obřadní síň blanenské radnice o víkendu hostila tradiční vítání občánků. Slavnostní akt pro nově narozené děti a jejich rodiče se celý minulý rok kvůli protiepidemickým opatřením nemohl uskutečnit. I kvůli tomu byl o po dlouhé době první vítání občánků velký zájem. Během soboty a neděle se v obřadní síni vystřídala více než čtyřicítka dětí.


Na náměstí se neplánovaně opravuje zborcená kanalizace. Termín ukončení prací na průtahu to ale neohrozí

Ilustrační foto k článku: Na náměstí se neplánovaně opravuje zborcená kanalizace. Termín ukončení prací na průtahu to ale neohrozí

V části náměstí Republiky začala nečekaná oprava zborcené dešťové kanalizace. Práce původně nebyly plánované a na špatný stav rozvodů pod zemí se přišlo až v souvislosti s probíhající rekonstrukcí průtahu centrem. V rámci ní se vyměňovalo téměř stoleté vodovodní potrubí a kanalizace za nové. Oprava dešťové kanalizace nyní začala mimo už dokončený úsek. Potrvá zhruba dva týdny. Havarijní stav dešťové kanalizace muselo město řešit také v Horní Lhotě.


Město připravuje další ročník participativního rozpočtu

Ilustrační foto k článku: Město připravuje další ročník participativního rozpočtu

Další ročník participativního rozpočtu Společně PRO Blansko nyní připravuje město. Radní nyní doporučili zastupitelstvu schválit částku 600 tisíc korun, která by se měla příští rok uvolnit na vítězný projekt. Ten letos na podzim vyberou obyvatelé Blanska v hlasování. Sumu ještě musí v červnu potvrdit blanenští zastupitelé. Poté město vyhlásí třetí ročník výzvy Společně PRO Blansko.


Stavba přemostění na Staré Blansko může začít. Kraj vybral zhotovitele

Ilustrační foto k článku: Stavba přemostění na Staré Blansko může začít. Kraj vybral zhotovitele

Po několika letech příprav dostává projekt přemostění na Staré Blansko konkrétní podobu. Vybrat se nyní podařilo zhotovitele stavby. Vítězem výběrového řízení se s nejnižší cenovou nabídkou stala firma Metrostav DIZ. Finální částka za jednu z největších dopravních staveb v kraji je více než 264 milionů korun.


Pro psy z útulku lidé darovali krmivo za tisíce. Přesto se vybrala jen polovina obvyklého množství

Ilustrační foto k článku: Pro psy z útulku lidé darovali krmivo za tisíce. Přesto se vybrala jen polovina obvyklého množství

Dar od zákazníků blanenského supermarketu Billa opět zpestří jídelníček psů v blanenském útulku. V již tradiční sbírce lidé věnovali 17 krabic plných psích konzerv, granulí a pamlsků. Darované krmivo si od supermarketu převzala vedoucí útulku a zástupci města, které útulek provozuje. Změny způsobené koronavirovou pandemií měly ale vliv i na tuto sbírku. Oproti předchozím ročníkům se krmiva vysbíralo téměř o polovinu méně.


Díky výzvě Do práce na kole ušli a ujeli téměř osm tisíc kilometrů

Ilustrační foto k článku: Díky výzvě Do práce na kole ušli a ujeli téměř osm tisíc kilometrů

Téměř výlučně pěšky, na kole či koloběžce se po celý květen dopravovala do práce více než třicítka zaměstnanců města. Městský úřad se totiž coby zaměstnavatel premiérově zapojil do celostátní výzvy Do práce na kole. Jejím cílem je zklidnit dopravu v centru měst a lépe chránit životní prostředí.