Archiv článků
   za měsíc červenec 2021

Kategorie: zprávy z MěÚ  

 


Dvorská ulice je po opravě opět průjezdná

Ilustrační foto k článku: Dvorská ulice je po opravě opět průjezdná

Řidiči už od neděle opět mohou využívat Dvorskou ulici. Dělníci na ní v úseku od Městského klubu důchodců po křižovatku pod ZŠ a MŠ Dvorská pracovali na kompletní opravě povrchu vozovky. Práce začaly 12. července a uzavírka původně měla trvat do 28. července. Termín se podařilo zkrátit i přes to, že rozsah prací byl větší, než se původně plánovalo.


V centru začíná stavba nového parkoviště

Ilustrační foto k článku: V centru začíná stavba nového parkoviště

Parkovací stání pro 46 vozidel začne od úterý 20. července vznikat ve vnitrobloku ulic Žalkovského a A. Skotáka. Vítěz výběrového řízení, firma Ronytrans, tam nové parkoviště vybuduje na místě současného, které oficiálně slouží pro parkování 15 vozidel. Ve vnitrobloku nedaleko náměstí Svobody přibyde také nová jednosměrná spojnice ulice Žalkovského a A. Skotáka, která by měla zklidnit dopravu v okolí. Místa pro automobily doplní i nová výsadba zeleně nebo veřejné osvětlení. Projekt za 6,6 milionu korun má být hotový do konce října.



Blanenští strážníci teď mohou zachraňovat lidské životy i díky novému defibrilátoru

Ilustrační foto k článku: Blanenští strážníci teď mohou zachraňovat lidské životy i díky novému defibrilátoru

Strážníci Městské policie Blansko mají od pátku ve výjezdovém vozidle automatizovaný externí defibrilátor, který dokáže pomoci lidem se zástavou srdce. Na pořízení přístroje v hodnotě 60 tisíc korun přispěl držitel Ceny města Blanska kardiochirurg Petr Němec. Věnoval finanční dar 20 tisíc korun, který je s udělením ocenění spojený. Zbylých 40 tisíc korun na zakoupení defibrilátoru pochází z rozpočtu městské policie.


Setkání připomnělo výročí bitvy u Zborova

Ilustrační foto k článku: Setkání připomnělo výročí bitvy u Zborova

104. výročí bitvy u Zborova si v pátek dopoledne připomněli účastníci setkání v parku v ulici Svatopluka Čecha. Pietní akt, který zakončila československá hymna a čestná salva, se jako tradičně uskutečnil u sochy Zborováka.