Archiv článků
   za měsíc září 2021

Kategorie: ostatní  

 


Na Blanensku budou jezdit nové autobusy, část vozů bude na hybridní pohon

Ilustrační foto k článku: Na Blanensku budou jezdit nové autobusy, část vozů bude na hybridní pohon

Na nové autobusy se mohou těšit cestující, kteří na Blanensku využívají autobusové spoje. Přepravu osob totiž od 1. října začne zajišťovat nový dopravce, společnost ICOM transport. Ta v Jihomoravském kraji nově zajistí přepravu nejen na Blanensku, ale také na Boskovicku, Vyškovsku, Slavkovsku i v okolí Rosic.


Osmáci a deváťáci ze ZŠ Salmova navštívili prvňáčky

Ilustrační foto k článku: Osmáci a deváťáci ze ZŠ Salmova navštívili prvňáčky

Důležitého pomocníka, který novopečeným prvňáčkům pomáhá při přechodu z mateřské na základní školu, využívají i letos na ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 17. Díky projektu s názvem Spolužáci kamarádi se (postavou) velcí žáci 8. a 9. ročníku stávají kamarády malým, tedy prvňáčkům. Projekt ke škole neodmyslitelně patří už řadu let.


Obnoví původní lipovou alej. Stromy ponesou jména blanenských osobností

Ilustrační foto k článku: Obnoví původní lipovou alej. Stromy ponesou jména blanenských osobností

Salmova alej blanenských osobností. Tak se bude jmenovat stromořadí lip, které vznikne mezi blanenskou místní částí Obůrka a Novými Dvory, které jsou součástí Vavřince. Dřeviny vysadí dobrovolníci ze sdružení Horizont. Jména osobností, která stromy ponesou, teď může navrhovat široká veřejnost.


Nemocnice Blansko otevřela nové rehabilitační oddělení

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko otevřela nové rehabilitační oddělení

Zdravotníci Nemocnice Blansko přivítali první pacienty na nově otevřeném lůžkovém rehabilitačním oddělení B. To vzniklo jako rozšíření stávajícího rehabilitačního oddělení, které v nemocnici funguje již dvacet let.


Zubní pohotovost v září 2021

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.