Archiv článků
   za měsíc únor 2022

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Blansko podpoří Ukrajinu. Připravuje ubytování, zřídilo nonstop linku. V úterý zazní charitativní koncert pro Ukrajinu

Ilustrační foto k článku: Blansko podpoří Ukrajinu. Připravuje ubytování, zřídilo nonstop linku. V úterý zazní charitativní koncert pro Ukrajinu

Možnost ubytování pro ty, kteří prchají před válečným konfliktem z Ukrajiny, finanční pomoc i další formy podpory připravuje pro lidi z válkou zasažených oblastí Blansko. Na svém mimořádném jednání o tom v neděli odpoledne rozhodlo vedení města. Situaci bude řešit také bezpečnostní rada města, kterou starosta svolal na pondělí dopoledne.


Město znovu hledá firmu, která opraví budovu Zámek 3

Ilustrační foto k článku: Město znovu hledá firmu, která opraví budovu Zámek 3

Chátrající objekt budovy Zámek 3 nacházející se v samém centru Blanska má projít komplexní rekonstrukcí za dvě desítky milionů korun. Město nyní opět hledá firmu, která by opravy zajistila. Do výběrového řízení na zhotovitele obnovy blanenského podzámčí zasáhla covidová omezení, skokové zdražení stavebních materiálů i nedostatek pracovních sil ve stavebnictví. Blansko zájemce hledá už počtvrté. Firmy se mohou hlásit do 2. března 2022.


Sportovní ostrov doplní nové zázemí pro děti, cyklisty i návštěvníky aquaparku

Ilustrační foto k článku: Sportovní ostrov doplní nové zázemí pro děti, cyklisty i návštěvníky aquaparku

Na nový prostor pro dětské vyžití umístěný poblíž cyklostezky za tribunou stadionu ASK, kompletně zrekonstruované sociální zázemí blanenského aquaparku, nový chodníček, odkládací prostory nebo uzamykatelné cykloboxy s nabíjením pro elektrokola se mohou ještě letos těšit návštěvníci Sportovního ostrova Ludvíka Daňka. Město chce do úprav a vylepšení zázemí ostrova jen letos investovat v součtu téměř 20 milionů korun.