Archiv článků
   za měsíc březen 2022

Kategorie: tiskové zprávy  

 


Revitalizace Palavy: grily, hřiště, molo i pláž. Město chystá oživení rekreační oblasti za desítky milionů korun

Ilustrační foto k článku: Revitalizace Palavy: grily, hřiště, molo i pláž. Město chystá oživení rekreační oblasti za desítky milionů korun

Vyhledávaná rekreační oblast Palava se stejnojmennou vodní nádrží se po desítkách let bez zásadnější investice dočká celkové revitalizace. Blansko připravuje obnovu lokality ve spolupráci se studenty Ústavu zahradní a krajinářské architektury Mendelovy univerzity Brno. Ti ve svých návrzích na vhodné úpravy vycházeli z ankety, kterou vyplnili přímo obyvatelé Blanska a další návštěvníci rekreační oblasti.


Zastupitelé odsouhlasili novou cenu tepla na rok 2022

Ilustrační foto k článku: Zastupitelé odsouhlasili novou cenu tepla na rok 2022

Novou předběžnou cenu tepla na rok 2022 schválili na svém jednání v úterý 15. března pozdě večer blanenští zastupitelé. Ti odsouhlasili návrh radních a potvrdili, že odběratelé tepla napojení v Blansku na systém Centrálního zásobování teplem (CZT) by měli v letošním roce platit částku 778 Kč/GJ.


Náměstí Republiky se dočká rekonstrukce, přibude zeleň i místa k posezení

Ilustrační foto k článku: Náměstí Republiky se dočká rekonstrukce, přibude zeleň i místa k posezení

Asfaltová plocha bez dalšího využití, jeden strom a velké parkoviště, tak v současnosti vypadá část centrálního blanenského náměstí Republiky. Ne na dlouho. Za pár týdnů by se nevzhledná část náměstí měla začít proměňovat. Díky připravované rekonstrukci se lidé dočkají nových zelených ploch, dostatečného množství míst k posezení nebo třeba bezbariérové spojnice s ulicí Seifertovou. Město nyní hledá zhotovitele, který by se do prací pustil už letos v květnu, hotovo by mělo být o prázdninách. Práce podle odhadů přijdou na zhruba deset milionů korun.


Do dvou hotelů v Blansku dorazili první uprchlíci z Ukrajiny

Ilustrační foto k článku: Do dvou hotelů v Blansku dorazili první uprchlíci z Ukrajiny

Do Blansko dorazilo prvních 220 uprchlíků z Ukrajiny, které do města umístilo krajské Asistenční centrum pomoci. Lidé prchající před válkou bydlí v hotelech Panorama a Skalní mlýn a jejich pobyt hradí stát. V pondělí se uskutečnilo setkání, na kterém dostali důležité informace k jejich pobytu v České republice.