Archiv článků
   za měsíc červen 2022

Kategorie: kultura  

 



Zažít Blansko jinak opět zaplní centrum města, na sousedskou slavnost se lze hlásit do konce června

Ilustrační foto k článku: Zažít Blansko jinak opět zaplní centrum města, na sousedskou slavnost se lze hlásit do konce června

Všem, kteří mají rádi Blansko, je podle organizátorů, určena pouliční sousedská slavnost Zažít Blansko jinak. Ta by měla i letos opět na jeden den z centra města vysídlit dopravu. Ulice se tak v neděli v čase od 10:00 do 17:00 hodin promění na pěší zónu, promenády a místo pro koncerty i venkovní posezení přímo na komunikacích či parkovištích v samém středu Blanska.


OBRAZEM: Blansko hostilo unikátní akce. Podívejte se na fotografie

Ilustrační foto k článku: OBRAZEM: Blansko hostilo unikátní akce. Podívejte se na fotografie

Hudebně divadelnímu představení Naše princezna ze mlejna patřil v pátek 10. června zámecký park. Představení se 135 účinkujícími dětmi, které mělo podtitul Děti dětem, zaplnilo prostor kolem zámeckého rybníčku. Podle odhadů pedagogů ze ZUŠ Blansko a Uměleckého centra Art-tep, kteří pohádkový příběh se svými svěřenci nastudovali, se přišlo podívat okolo 2,5 tisíce diváků. Více než čtyři tisíce lidí pak o víkendu podpořily charitativní běh You Dream We Run, který hostil stadion ASK.


Přípravy výstavy o Josefu Mánesovi vrcholí

Ilustrační foto k článku: Přípravy výstavy o Josefu Mánesovi vrcholí

Muzeum Blanenska v pátek 17. června otevře hlavní sezonní výstavu věnovanou Josefu Mánesovi, příteli blanenského badatele Jindřicha Wankla. Do zámku už dorazil i klenot, který bude v Blansku k vidění úplně poprvé a nejspíš i naposledy.


Naše princezna ze mlejna: 135 účinkujících i filmová Eliška s Jindřichem

Ilustrační foto k článku: Naše princezna ze mlejna: 135 účinkujících i filmová Eliška s Jindřichem

Na unikátní představení hudební pohádky Naše princezna ze mlejna se už na tento pátek mohou těšit diváci v Blansku. Jedinečný umělecký projekt na motivy filmové pohádky Princezna ze mlejna režiséra Zdeňka Trošky se bude odehrávat v romantickém prostředí blanenského zámeckého parku přímo u zdejšího rybníčku.


Dětský den v parku pobavil děti i dospělé

Ilustrační foto k článku: Dětský den v parku pobavil děti i dospělé

V blanenském zámeckém parku se v sobotu 4. června konal Dětský den 2022. Akci odstartovalo Divadlo Kolárka s představením BarBarBarbucha na nádvoří zámku. Před hlavním jevištěm předvedli svoji show porušující zákony přitažlivosti parkouristé skupiny Improve Yourself.