Archiv článků
   za měsíc červen 2022

Kategorie: ostatní  

 


Zdravotníci neurologického oddělení Nemocnice Blansko získali platinové ocenění za léčbu CMP

Ilustrační foto k článku: Zdravotníci neurologického oddělení Nemocnice Blansko získali platinové ocenění za léčbu CMP

Kdo zažil cévní mozkovou příhodu (CMP), ví, jak důležitá je rychlá pomoc, ale i následná rehabilitace. O celý proces po příjezdu zdravotnické záchranné služby – od vyšetření pacienta přes léčbu až po rekonvalescenci a návrat do běžného života – se postarají zdravotníci blanenské nemocnice. Opět po roce získali ocenění za kvalitu péče poskytované v rámci tohoto onemocnění. Cenu přebral primář neurologického oddělení Dušan Tenora se svými kolegy 22. června 2022 na Cerebrovaskulárním kongresu v Mikulově.


Soutěžící měli za úkol namíchat koktejly inspirované Moravským krasem

Ilustrační foto k článku: Soutěžící měli za úkol namíchat koktejly inspirované Moravským krasem

Už od brzkého středečního rána 15. čeevna se blanenským hotelem Panorama nesl čilý ruch. Atrium, sál, přilehlé salonky, nebeská terasa a další prostory tohoto welness hotelu totiž hostily akci pořádanou Střední školou cestovního ruchu a gastronomie, s. r. o. Blansko, která spojovala hned dvě události.




Nemocnice Blansko nabízí prázdninovou dialýzu

Ilustrační foto k článku: Nemocnice Blansko nabízí prázdninovou dialýzu

Plánování dovolené je pro někoho samozřejmost a snadná záležitost, ovšem pro pacienty, jejichž život závisí na pravidelném absolvování dialýzy vícekrát týdně, to není zas tak jednoduché. Jejich možnosti výběru lokality pro týdenní, případně delší pobyt, jsou omezené. Aby se i oni mohli vypravit na dovolenou, Nemocnice Blansko již několikátým rokem poskytuje takzvanou prázdninovou dialýzu.


Charitativní akce You Dream We Run lidem splní sny, letos již poosmé

Ilustrační foto k článku: Charitativní akce You Dream We Run lidem splní sny, letos již poosmé

V termínu 11. až 12. června se na stadionu ASK sejdou vyznavači aktivního životního stylu, kteří účastí na čtyřiadvacetihodinovém štafetovém běhu pod širým nebem přispějí ke splnění snu dětem či dospělým osobám se zdravotním hendikepem.


Zubní pohotovost v červnu

Ilustrační foto k článku: Zubní pohotovost v červnu

Služba je k dispozici vždy v sobotu, v neděli a o státních svátcích od 8:00 do 13:00 hodin. Mimo uvedenou dobu je zajištěna v Brně na adrese Úrazová nemocnice, Ponávka 6, tel. 545 538 111. Úrazová nemocnice službu zajišťuje ve všední dny od 18:00 hodin do 24:00 hodin. O sobotách, nedělích a svátcích od 8:00 do 20:00 hodin.