OBRAZEM: Vítězství i prohry zažili na domácí půdě blanenští sportovci

22. dubna 2024, kultura, přečteno: 280×

V Blansku to o víkendu opět žilo kulturními a sportovními akcemi. Konaly se farmářské trhy, proběhla dernisáž výstavy v knihovně, hrál se fotbal, basketbal i baseball. To ale není vše, co uplynulý víkend přinesl. 

Další farmářské trhy zaplnily Rožmitálovu ulici v sobotu. Zájemcům nabídly regionální farmářské potraviny i řemeslné výrobky.

u14-vit.-72618-5188_800.jpg

V sobotu tým U14 BBK Blansko soupeřil s BK Vyškov. Domácí v obou dvou zápasech zvítězili. FOTO: archiv klubu

Deštivé sobotní odpoledne projasnila dernisáž výstavy enkaustiky Marcely Sehnalové. V městské knihovně se při té příležitosti konal workshop enkaustiky pod vedením autorky výstavy.

O víkendu se také hrál fotbal. Fotbalisté FK Blansko B na hřišti Údolní přivítali v sobotu 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí. Domácí vyhráli 1:0. 

V sobotu sehrála děvčata z Basketbalového klubu Blansko týmu U 12 dvě poslední kvalifikační utkání proti Vlčatům Žďár nad Sázavou. V prvním utkání BK Blansko proti Vlčatům Žďár nad Sázavou domácí těsně prohráli 45:46, v druhém zápase už domácí vedli 50:40. 

V sobotu  přivítal klub BBK Blansko tým U10 v hale na Mlýnské dívčí družstvo Žabiny Brno.  Zápas skončil pro domácí prohrou 24 : 42. V druhém utkání se domácí postavili Vysočině. Hosté i v tomto zápasy vyhráli 27 : 63.

V sobotu si zahrál také basketbalový tým U14. Uskutečnily se poslední dva zápasy této sezóny pro tým U14. Chlapci soupeřili proti hráčům BK Vyškov, s nímž bojovali o celkové 2. místo v tabulce. V prvním zápase domácí vyhráli 69:47, v druhém domácí porazili hosty 56:53.

O víkendu se v Blansku odehrál první softballový turnaj letošní sezóny v kategorii U13 žákyně. Turnaje se zúčastnilo 6 týmů, včetně domácí Olympie Blansko. Olympanky se výhrami nad týmy Snails Kunovice a Cats Brno dostávají až do finále, kde se opět potkávají se softballistkami z SK Sever Brno, se kterými ve skupině prohrály. Domácí prohráli 1:3. Z turnaje si tak blanenské žákyně odnáší 2. místo.

FOTOGALERIE
OBRAZEM: Radnice přivítala nové občánky, na hřištích i halách se sportovalo

Tradiční farmářské trhy oživily v sobotu Rožmitálovu ulici. FOTO: Renata Spotzová

Celkem fotografií:  25

V neděli hráli hráči BBK Blansko U12. Ve sportovní hale na Mlýnské se utkali s BBK Skokani A a týmem Sokol Šlapanice.  Výsledky: BBK Blansko – BK Skokani Brno A - 43:56, BBK Blansko – Sokol Šlapanice – 91:5.

 

   vložil: Renata Spotzová, redaktorka / tiskové oddělení