Archiv článků
   za měsíc červen 2008

Kategorie: kultura  

 


Promenádní koncerty na náměstí Svobody

Ani letos nebudou příznivci dechové hudby ošizeni o vystoupení kapel na náměstí Svobody při pravidelných nedělních promenádních koncertech.


UKRYTO V TRÁVĚ – II. ročník výstavy zahradní keramiky

Ilustrační foto k článku: UKRYTO V TRÁVĚ – II. ročník výstavy zahradní keramiky

Po první úspěšné výstavě zahradní keramiky má "Galerie Ve Veži" v úmyslu položit základy nové tradici – vždy v červnu nabídnout tento typ keramiky veřejnosti. Letos se představí keramici Petra Hluštíková, Marie Kroužková, Dagmar Wykrentová, Barbora Wykrentová, Luboš Hluštík, Luboš Horálek, Zdeněk Lindovský, Milan Růžek, Prokop Veselý a Roman Wenzel.


Blanenské (nejen) kulturní léto

Ilustrační foto k článku: Blanenské (nejen) kulturní léto

Pod tímto názvem vydal i letos Odbor školství, kultury, mládeže a tělovýchovy Městského úřadu v Blansku plakát shrnující nejzajímavější akce v Blansku během letních prázdninových dnů.


Divadelní kroužek hrál pro MŠ a ZŠ

Ilustrační foto k článku: Divadelní kroužek hrál pro MŠ a ZŠ

Divadelní kroužek Kolpingovy rodiny Blansko sehrál v úterý 17. června v Katolickém domě v Blansku divadelní představení „Co se stalo v Oubělíně“ pro žáky blanenských mateřských a základních škol.


Starostka přijala nejlepší žáky blanenských základních škol

Ilustrační foto k článku: Starostka přijala nejlepší žáky blanenských základních škol

Dvanáct nejlepších žáků ze čtyř blanenských základních škol nastoupilo v úterý 10. června v sále S2 Dělnického domu, aby si vyslechli poděkování a převzali z rukou starostky malou odměnu za své vynikající studijní výsledky.


Happening pro Keňu – Dan Bárta a Illustratosphere

Ilustrační foto k článku: Happening pro Keňu – Dan Bárta a Illustratosphere

Akce na podporu hladovějících dětí v Africe se uskuteční 24. června 2008 v 16.00 h na nám. Republiky v Blansku. Program je připravený od 16 hodin. Vystoupí Majda z Kouzelné školky + další program pro děti. Následuje brněnská předkapela Rattlebucket (rock crossover), kolem 18. hodiny vystoupí Dan Bárta a Illustratosphere. Číslo účtu, na které můžete zasílat finanční dary: 19-1460510217/0100. Ty budou předány prostřednictvím Humanistického centra NAROVINU do konkrétních oblastí. Akce probíhá pod záštitou Marie Cackové, radní Jihomoravského kraje.


Pasování malých čtenářů

Ilustrační foto k článku: Pasování malých čtenářů

Do dětského oddělení Městské knihovny – do království knih, do světa pohádek, příběhů i poznatků – přišli ve středu 4. června žáci z prvních tříd ZŠ Salmovy. Přišli vzorně připraveni, protože je čekala jejich první velká premiéra.


Děti vytvářely hřiště snů

Ilustrační foto k článku: Děti vytvářely hřiště snů

Nápady samotných dětí na zvelebení blanenských dětských hřišť přinesla výtvarná soutěž „Hřiště snů“. Ze 150 prací (výkresů i prostorových modelů) vybírala odborná porota ty nejzajímavější. Zhlédnout je můžete v Galerii města Blanska.



Knihovna vystavuje obrazy Zdeňka Táborského

Ilustrační foto k článku: Knihovna vystavuje obrazy Zdeňka Táborského

Obrazy Zdeňka Táborského zdobí nejednu stěnu v pěkné řádce blanenských domácností i širokého okolí. Ochota občanů z blízka i z dálky zapůjčit jeho obrazy na připravovanou výstavu je toho dokladem. Ve dnech 9. až 27. června si výběr obrazů můžete prohlédnout ve výstavní síni blanenské knihovny.


GLORIA MUSAEALIS 2007 – zvláštní cena pro knihu o Erichu Roučkovi

VI. ročník Národní soutěže muzeí GLORIA MUSAEALIS 2007, vyhodnocený 15. května v pantheonu Národního muzea v Praze, přinesl řadu ocenění v těchto kategoriích: Muzejní výstava roku, Muzejní publikace roku, Muzejní počin roku a Cena Českého výboru ICOM. Do soutěže přihlásilo 50 muzeí 71 projektů.


FOTOGRAFIE: Historický jarmark a oslava Dne dětí

Ilustrační foto k článku: FOTOGRAFIE: Historický jarmark a oslava Dne dětí

Tradiční historická sobota na konci května přilákala do zámeckého parku davy lidí. Letošní program byl obzvláště bohatý na akce pro děti k jejich svátku.


Škola v knihovně

Ilustrační foto k článku: Škola v knihovně

Je vám líto, že v pondělí není škola? Nechcete být sami doma? Přijďte do knihovny. Zatímco budou učitelé v pondělí 9. června stávkovat, připravila Městská knihovna Blansko pro svoje dětské čtenáře zábavné dopoledne. Dětské oddělení se otevře už v 8 hodin.