Judistické velmoci se musely sklonit před Blanskem

21. října 2007, sport, přečteno: 4328×

V sobotu 13. 10. 2007 proběhl Přebor ČR družstev starších žáků. BeF Home Blansko na něj neodjížděl zrovna jako velký favorit. Věděli jsme sice, že máme kvalitní družstvo, ale těsně před závody nám vypadli hned tři borci. Někteří naši závodníci se tak museli prát o jednu váhovou kategorii výše.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

S takto nepříznivými vyhlídkami jsme vyrazili do Jihlavy, přesvědčení že nejdůležitější je aby se nikdo nezranil a pěkně jsme se poprali.

Celkem 11 družstev, zástupců jednotlivých krajů z celé republiky, bylo rozděleno do dvou skupin ve kterých proběhly souboje systémem každý s každým. Nepříznivý los nás zařadil do silnější skupiny se šesti oddíly. Během pěti utkání se náš tým dokázal neuvěřitelně stmelit a k překvapení všech jsme postoupili z prvního místa bez jediné porážky. Další překážkou na cestě do finále bylo družstvo Jihlavy (postupovalo jako druhé ze skupiny B). I s tímto soupeřem jsme si dokázali poradit a ocitli jsme se ve finále, kde proti nám stál opět Jablonec, který už jsme dokázali porazit v základní skupině. Udělali jsme jen drobné úpravy ve vítězné sestavě a náš sen se stal skutečností.

judo

Obrovskou radost z tohoto historického vítězství snad ani nelze popsat. Všichni naši závodníci odvedli perfektní výkon a tvořili dokonale spolupracující tým, takže si vítězství určitě zasloužili.

Více informací o našem oddíle naleznou případní zájemci na www.judoblansko.cz.

mk