Činnost městské policie

3. března 2008, zprávy z MěÚ, přečteno: 4072×

Výtah z činnosti za období od 20. 1. 2008 do 15. 2. 2008.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Dne 26. 1. 2008 ve 22.30 h přijala dozorčí služba MP oznámení o neznámém muži, který se pohybuje na mostě u ředitelství ČKD a pravděpodobně z něj chce skočit. Na uvedené místo se dostavila motorizovaná hlídka MP a spatřila na mostě klečícího muže, který telefonuje. Na základě osobní znalosti strážníků bylo zjištěno, že se jedná o M. W. z Blanska. Tento hlídce sdělil, že chce spáchat sebevraždu skokem z mostu. Na místo byl přivolán vůz RZP, jehož osádka si M. W. převzala k převozu do psychiatrické léčebny.

Dne 28. 1. 2008 v 04.20 h byla hlídka MP telefonicky požádána o příjezd do bytového domu na ulici Chelčického 52, Blansko, a to z důvodu rušení nočního klidu. Při příjezdu strážníků na označené místo byl slyšet křik. Následně bylo zjištěno, že protiprávního jednání se dopouští P. S. ze Senetářova. Z jeho chování bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Na výzvu strážníků od svého jednání upustil, ale odmítl celou záležitost řešit. Vzhledem k jeho stavu byla věc vyřešena následně další den blokovou pokutou.

Dne 1. 2. 2008 ve 14.25 h bylo na linku 156 oznámeno fyzické a verbální napadání neznámým mužem na ulici Masarykově. Po příjezdu motorizované hlídky na místo bylo na základě osobní znalosti strážníků zjištěno, že útočníkem je J. H. z Blanska, který fyzicky a verbálně napadal dalšího muže. J. H. byl v podnapilém stavu a na výzvu hlídky, aby upustil od svého jednání, nereagoval. Vzhledem k podezření, že se dopouští trestného činu, byl útočník omezen na osobní svobodě a byla mu přiložena služební pouta. Ze svědecké výpovědi bylo následně zjištěno, že J. H. poškozeného napadl tak, že do něho kopal a ohrožoval nožem. Na místo byla přivolána hlídka OO PČR, která si věc převzala k dalšímu opatření.

Dne 1. 2. 2008 v 17.18 h bylo MP přijato oznámení, že v hale ČD Blansko-Macocha napadá neznámý muž verbálně i fyzicky zde přítomné cestující. Po příjezdu na místo se již muž v prostoru čekárny nenacházel, ale svědci upozornili strážníky na muže, který se před hotelem Macocha pohyboval ve vozovce a zastavoval auta, čímž narušoval bezpečnost silničního provozu. Tento muž odmítl s hlídkou jakkoli komunikovat a prokázat svoji totožnost. Z tohoto důvodu byl vyzván, aby odjel se strážníky na OO PČR k prokázání totožnosti, což i přes opětovnou výzvu odmítl. Proto byly proti němu použity donucovací prostředky a byl odveden do služebního vozidla. Podezřelý jevil známky podnapilosti a byl převezen před nástupní halu ČD Blansko Macocha ke zjištění totožnosti. V průběhu dalšího šetření zde několik svědků potvrdilo, že se opravdu jedná o muže, který zde napadal přítomné cestující. Vzhledem k zjištěným skutečnostem a k podezření, že se podezřelý dopustil trestného činu, byl převezen na OO PČR. Následně bylo zjištěno, že se jedná o R.P. z Vyškova.

Dne 6. 2. 2008 v 19.10 h bylo oznámeno pokousání dívky a jejího psa dvěma psy přesně nezjištěné rasy v prostoru točny autobusu na ulici Dvorské. Na služebnu MP se dostavila matka společně s poškozenou a strážníkům MP předložila zprávu o ošetření dcery na LSPP v nemocnici Blansko a poškozená popsala celou událost. Na základě její výpovědi a výpovědi svědků byl zjištěn popis ženy, která psy venčila a která po jejich útoku na poškozenou a jejího psa neposkytla sebemenší pomoc a z místa incidentu odešla. K popisu se podařilo zjistit, že se jedná o ženu ve věku kolem padesáti roků, menší plnoštíhlé postavy, neupravenou s výraznými červenými až oranžovými vlasy. MP přijala v této věci řadu opatření k odhalení pachatelky a ve věci stále probíhá intenzivní šetření.