Půlmaraton Moravským krasem se vrací se smělými plány do budoucna

8. srpna 2011, sport, přečteno: 3439×

Pořadatelem tradiční běžecké akce, která se do Blanska vrací po roční přestávce, je Občanské sdružení Sportuj s námi. To se těší podpoře města, záštitu nad půlmaratonem převzal místostarosta Jiří Crha. Položili jsme mu několik otázek.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jak město Blansko pomáhá organizátorům?

Město Blansko pomáhá organizačně včetně jeho složek, např. městské policie, kulturního střediska. Schválena byla i dotace na tuto akci.

Co se má letos změnit?

Je připraven je obrovský kulturní a společenský program. Celá akce začíná v neděli 4. září ve 12.30 hodin. V programu je koncert Kamila Střihavky, vystoupení Tap Dance Studia Blansko a dalších účinkujících. Program je koncipován pro všechny včetně dětí, pro něž je připraven dětský koutek s tvůrčí dílnou a doprovodné sportovní soutěže. Vzhledem k termínu to bude takové zakončení prázdnin.

Dřív byl závod pojat tak, že byl pro sportovce. Naše představa je taková, že by měl být pro celé Blansko, pro všechny občany. Proto kromě hlavního závodu na nejdelší trati zde budou kratší běhy – Běh pro zdraví na 1,6 km a Lidový běh městem na 3,2 km.

Jaký přínos má závod pro město?

Předně chceme Půlmaraton Moravským krasem dostat do seriálu závodů mistrovství republiky. Certifikujeme trať tak, aby vyhovovala předpisům pro tyto závody. Prostředí je nádherné, a tak věřím, že když splníme všechny náležitosti, že se nám to podaří. Jedna věc je dostat závod do mistrovství republiky a později, pokud by vzrůstala mezinárodní účast, aby se dostal třeba do přenosu televize. To by byl pro Blansko, z pohledu jeho propagace, velký přínos.

Jak probíhá registrace?

Zájem je velký. Na konci června už je k půlmaratonu zaregistrováno kolem stovky běžců. Registraci je možné provést on-line na stránkách www.sportujsnami.cz nebo osobně v Blanenské informační kanceláři Blanka.

Zúčastníte se některého ze závodů?

Běžel jsem kratší trať loni v Boskovicích. I ta byla velmi náročná. Chtěl bych běžet minimálně Lidový běh, ale přiznám se, že natrénováno nemám. Ale budu se snažit, abych si zaběhl a věřím, že se přidají i další občané.