Fotbalové Blansko s druholigovým týmem nepropadlo, přímého konkurenta o postup dokonce porazilo

27. února 2020, sport, přečteno: 1650×

Herní soustředění v Čeladné si fotbalisté Blanska zpestřili dvěma duely. S druholigovými Vítkovicemi vybojovali cennou remízu, přímého rivala o postup do druhé ligy, Frýdek-Místek, porazili těsně 3:2.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V rámci zimní pauzy se fotbalisté Blanska vydali do Čeladné, kde se v rámci čtyřdenního soustředění utkali nejprve s druholigovým soupeřem – MFK Vítkovice a poté s přímým konkurentem v boji o postup v rámci MSFL – MFK Frýdek-Místek.

Blansko – Vítkovice 2:2

Hned první den čekala fotbalisty z brány Moravského krasu těžká zkouška. Druholigové Vítkovice bojují ve Fortuna Národní lize (FNL) o záchranu a podobně jako v případě Blanska i v jejich podání jde v zimě o přípravu na velice těžkou jarní část soutěže. 

V duelu s Blanskem to však nevypadalo, že hrají dvou celky z rozdílné soutěže. Blansko herně nepropadlo, a dokonce rychle vedlo 2:0. Vedení však udržet nedokázalo a po dvou brankách domácího celku se oba týmy rozešly smírně 2:2. „Duel s druholigovými Vítkovicemi nám dal jasně najevo, že s druholigovým týmem dokážeme sehrát vyrovnaný zápas a navíc dokážeme diktovat tempo hry,“ těšilo brankáře Blanska Davida Záleského. 

Blansko – Frýdek-Místek 3:2

Druhý duel odehráli Blanenští o den později proti houževnatému Frýdku, který se na jaře určitě popere o postupové příčky do FNL, a bude tak jedním z velkých hráčů o čelo Moravskoslezské fotbalové ligy (MSFL). Blansku se v tomto duelu nepodařil vstup do zápasu a po čtvrthodině hry už ztrácelo dvě branky. To však nebyl pro svěřence Zbyňka Zbořila problém a díky dvěma gólům Přerovského a Urbančoka dokázalo do 64. minuty srovnat. Třešničkou na dortu byl moment z 81. minuty, kdy se prosadila zimní posila – Radek Klusák, který rozhodl o výhře Blanska poměrem 3:2. 

Příprava ve znamení posílení kondice a stmelení kolektivu

Ve zbývajících dnech si hráči Blanska užívali perfektního prostředí a zdokonalovali se ve svých fyzických dovednostech. „Soustředění byli zaměřené na vylepšení naší kondice, protože nás na jaře nečekají jednoduché boje. Nicméně dokonale splnilo i funkci stmelení kolektivu,“ řekl o soustředění Záleský.

V rámci přípravy tak došlo i na odstranění nedostatků, které Blansko před jarní částí trápí. Pracujeme na věcech, co nás trápí, třeba udržení koncentrace v závěru utkání,“ dodává David Záleský. 

Na soustředění tak fotbalisté z Blanska navázali na poslední duel před jeho začátkem, kde dokázali přehrát rezervu brněnské Zbrojovky a připsat si pátou výhru v přípravě. Duel se Zbrojovkou odehráli svěřenci Zbyňka Zbořila na umělé trávě v areálu na Sportovním ostrově, kde dokázali ovládnout první půli a po dvou brankách zimní posily – Harise Harby, jedné Štrombacha a jedné vlastní vedli 4:1. „Chtěli jsme ten zápas odehrát zodpovědně, jako mistrovské utkání, Zbrojovka ukázala svou kvalitu a jsme rádi, že jsme úvod zápasu zvládli,“ tvrdil po utkání kouč Blanska Zbořil.

Druhou půli však fotbalisté z Blanska nezvládli a Zbrojovka v závěrečných minutách dotahovala skóre. „Druhá část hry byla z naší strany skutečně strašná. Určitě nechceme aby to takhle vypadalo i nadále,“ kritizoval výkon svých svěřenců trenér Zbořil.

Blansko se nakonec nemuselo strachovat o výsledek až do posledních minut, neboť se ke střele dostal Haris Harba a přesným pokusem zkompletoval hattrick a rozhodl o konečném výsledku 5:3 pro Blansko. 

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor