Cesta přes Lovětín bude schůdnější. Poslední úsek zpevní kostky

8. dubna 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 2694×

Cesta pro pěší od nemocnice směrem do rekreační oblasti Palava nebo na sídliště Zborovce bude schůdnější a bezpečnější. Poslední část stezky v lokalitě Lovětín, která je zatím nezpevněná, čeká rekonstrukce. Práce na ní právě začaly, potrvají asi měsíc. Pro pěší je nyní cesta uzavřena.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Cesta vede od vjezdu do areálu nemocnice v ulici K. H. Máchy k ocelovému mostku v ulici Horní Palava. Ve směru od nemocnice má nyní část stezky asfaltový povrch, z druhého směru je začátek cesty dlážděný. Mezi těmito úseky se ovšem nachází asi pětašedesátimetrový nezpevněný úsek.

„Je to velmi frekventovaná cesta, která slouží jako spojnice mezi sídlištěm Zborovce, částečně i sídlištěm Sever a nemocnicí. Při špatném počasí ale bývá stezka neprůchodná, proto město mělo tuto rekonstrukci v plánu delší dobu. Oddálily ji ale práce na přeložce vysokého napětí,“ vysvětlil starosta Jiří Crha.

Po rekonstrukci tak bude i dosud nezpevněná část cesty dlážděná v šířce dva metry. Mezi nemocnicí tak vznikne souvislá zpevněná pěší komunikace o délce bezmála pět set metrů. Nová stezka by se pro pěší měla zpřístupnit nejpozději na začátku května.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení