Basketbalisté BBK Blansko venku uspěli. Dvě výhry přivezli z Dubňan, jednu ze Znojma

4. března 2023, sport, přečteno: 551×

V sobotu 26. února se basketbalisté BBK Blansko do 19 let představili na půdě tabulkového souseda ze Znojma. V prvním ze dvou zápasů byl na hostech znát respekt z výškové převahy znojemských hráčů. Přesto se jim pět minut před koncem podařilo smazat dvoucifernou ztrátu a jít do vedení. Koncovka ale patřila domácím, kteří vyhráli o pět bodů.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenský tým nastoupil do druhého zápasu s vědomím, že se soupeřem může držet krok. Dařily se mu rychlé protiútoky a po skvělé třetí čtvrtině si vytvořil náskok 25 bodů. Blansko si tak odvezlo ze Znojma jedno vítězství a jednu prohru, ale lepší skóre může být důležité v konečné tabulce.

Tým BBK Blansko U15. FOTO: archiv klubu

Další utkání čekají tým U19 na domácí půdě proti poslednímu celku tabulky ze Svitav. Hrát se bude v hale ASK v sobotu 11. 3. v 9:00 a v 10:45.

Nadregionální liga U19:

TJ Znojmo – BBK Blansko 77:72

TJ Znojmo – BBK Blansko 55:74

Body celkem: Růžička 41, Ježek 31, Tyleček 30, Musil 20, Koupý 12, Moll 9, Matuška 3, Formánek 0.

Tým U15 odehrál předposlední utkání v sezóně. Tentokrát zavítal na palubovku klubu Basketbal Dubňany s velkou marodkou, takže cestu k nejvzdálenějšímu soupeři absolvovalo pouze devět hráčů. "To nás ale nezastavilo a v prvním zápase jsme hned na úvod odskočili do desetibodového náskoku. V dalším průběhu se nám podařilo zlepšit obranu, která nás v první polovině velmi trápila a i přes problémy některých hráčů s fauly jsme nakonec soupeře přehráli na útočné i na obranné polovině. 

Druhý zápas byl z naší strany nepovedený v první čtvrtině, další tři už přinesly postupné zvyšování náskoku až na konečný rozdíl třiceti bodů," zhodnotil zápasy trenér Šimon Navrátil.

Nadregionální liga U15:

Basketbal Dubňany – BBK Blansko 42:71

Basketbal Dubňany – BBK Blansko 34:64

Body celkem: Fořtík 41, Zeman 27, Žampach 20, Zezula 18, Horák 11, Němec 9, Procházka 4, Prášil 3, Kříž S. 2.

kaj

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení